Haber Merkezi - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık ve UNICEF işbirliğiyle Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen "Türkiye'de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi 2. Koruyucu Aile Temelli Çocuk Koruma Sistemi Çalıştayı"na katıldı. Bakan Göktaş, burada, koruyucu aile sistemine dikkat çekerek, "2002'de 515 çocuğumuza bakan 500 koruyucu ailemiz varken, 2024 itibarıyla 8 bin 164 koruyucu aile yanında 9 bin 806 çocuğumuz himaye ediliyor" diye belirtti. 

"Her koruyucu aile, çocukların hayallerini ve umutlarını yeşertiyor"

Ayrıca, koruyucu aileliğin bir hizmet modelinden, bir sistemden çok daha fazlası olduğunu vurgulayan Göktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Haluk Levent ve Hande Yener Bursa'daki 19 Mayıs kutlamalarında sahneye çıktı Haluk Levent ve Hande Yener Bursa'daki 19 Mayıs kutlamalarında sahneye çıktı

"Bir çocuğun hayatına dokunan her koruyucu aile, sadece bir yuva sunmakla kalmıyor, aynı zamanda onların hayallerini ve umutlarını yeşertiyor. Çocuklarımız, sizler sayesinde en zor anlarında bile sevginin gücüyle ayakta durmayı öğreniyorlar. Sizlerse çocukların masumiyetini, saflığını evlerinize taşıyor, onların neşeleriyle hanelerinizi şenlendiriyorsunuz. Her bir koruyucu ailemiz geleceğe kalacak bir hikaye
yazıyor."

"2024 itibarıyla 8 bin 164 koruyucu aile yanında 9 bin 806 çocuk himaye ediliyor" 

Son olarak, koruyucu aile hizmetinin tarihte önemli bir yeri olduğuna işaret eden Bakan Göktaş, şunları ekledi:

"Uyguladığımız koruyucu aile hizmetimizin yasal temelleri 1926 Türk Medeni Kanunu'na dayanıyor. İlk uygulama örnekleri 1961'de başlıyor. Zaman içinde bu uygulamamızı sistematikleştirdik. Farkındalık çalışmalarımızla ülke çapında yaygınlık kazandırdık. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde özellikle son 20 yılda, önemli bir mesafe aldık.

2002'de 515 çocuğumuza bakan 500 koruyucu ailemiz varken, 2024 itibarıyla 8 bin 164 koruyucu aile yanında 9 bin 806 çocuğumuz himaye ediliyor. Koruyucu aileliğin tanınmasında, 2012 yılından itibaren Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin katkısı çok büyüktür. Bu vesileyle desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Saygıdeğer Hanımefendi'ye hem çocuklarımız hem de milletimiz adına bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi