Haber Merkezi - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu ay 3,2 milyar lira yaşlı ve engelli aylığını hesaplara yatırdıklarını bildiren Bakan Göktaş, yaklaşık 1,8 milyar lira yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını belirtti. 

"Engelli ve yaşlı vatandaşların her alanda yanındayız"

Bununla birlikte, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini kaydeden Göktaş, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda ocak ayına ilişkin 3,2 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık."

Ayrıca, ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemenin ardından yaşlı ve engelli aylıklarında artış olacağını ekleyen Göktaş,"Vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması için ocak ayı farklarını, şubat ayı dönem ödemesiyle hesaplara yatıracağız" dedi.  

Bakan Göktaş'tan 'Evde Bakım Yardımı' açıklaması: 4,2 milyar TL ödeme yapıldı Bakan Göktaş'tan 'Evde Bakım Yardımı' açıklaması: 4,2 milyar TL ödeme yapıldı

Editör: Haber Merkezi