Haber Merkezi - Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin kendi kendine yeten, tam bağımsız bir savunma sanayiye sahip olmasının vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Bakanı Güler ve İçişleri Bakanı Ali YerlikayaSavunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ün ev sahipliğindeki “İnsanlı Hava Platformları Projeleri İmza Töreni”ne katıldı.

TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Yıldırım, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti: TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Yıldırım, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti:

Törende konuşan Güler, şu ifadeleri kullandı: 

“Etrafı âdeta ateşten bir çemberle örülmüş olan ülkemiz, bu coğrafyada var olmak için kendi harp silah ve sistemlerini üretmeye, yerli ve millî savunma sanayisi ürünleriyle donatılmış etkin ve güçlü orduya sahip olmaya mecburdur. Bu nitelikleri haiz bir ordu için de kendi kendine yeten, tam bağımsız bir savunma sanayiye sahip olmamız vazgeçilmezdir. Zira savunma sanayisi alanında güçlü ve bağımsız olamayan ülkelerin uluslararası alanda etkin roller üstlenebilmeleri ve geleceklerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir."

"Bu sistemler, Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin vücut bulmuş sembollerinden"

Öte yandan, mevcut teknolojik gelişmelere ve her geçen gün artarak devam eden tehdit yelpazesine dikkat edildiğinde, söz konusu projelerin ehemmiyetinin daha da iyi anlaşıldığını belirten Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bu hava platformlarımızın seri üretimi ve envanterine girmesiyle birlikte semalarımızın yılmaz koruyucusu olan Hava Kuvvetlerimiz, hak ve menfaatlerimizi daha güçlü bir şekilde koruyacak; ordumuzun etkinliği ve caydırıcılığı daha da artacaktır.

Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin vücut bulmuş sembollerinden olan bu sistemler, havacılık alanında ülkemize katkı sağlayacak daha nice büyük ve başarılı projelerin de habercisidir. Bizler; sürekli daha ileri gitmek, sürekli daha gelişmişini üretmek mecburiyetinde olduğumuzun bilincindeyiz."

Editör: Haber Merkezi