Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 115’inci kuruluş yıl dönümü kapsamında Ziya Cemal Kadıoğlu ve beraberindeki personeli kabul etti.
Kabulde konuşan Güler, Türkiye’nin değişen küresel güvenlik ortamında önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyon çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.
"Hava kuvvetlerimizi modern teknolojilerle donatıyoruz"
Bakan Güler, Bakanlık olarak hem personelin eğitimine hem de yüksek teknolojili savunma sistemlerinin envantere kazandırılmasına önem verdiklerini söyledi.
Hava Kuvvetleri’nin geleceğin harekât konseptlerine uygun şekilde güçlendirildiğini belirten Güler, modern hava teknolojileriyle donatılmış bir kuvvet yapısı oluşturduklarını kaydetti.
Yerli ve milli savunma projelerine vurgu
Konuşmasında yerli savunma sanayii projelerine de değinen Güler, Hürkuş, Hürjet, Gökbey, Tayfun ve KAAN projelerinin Türkiye’nin hava gücündeki atılımlarının önemli göstergeleri olduğunu söyledi.
Güler, bu sistemlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonel kapasitesini artıracağını vurguladı.
“Etkin ve caydırıcı hava kuvvetleri için çalışacağız”
Türkiye’nin hava sahasının güvenliğini en üst düzeyde sağlamayı hedeflediklerini belirten Güler, güçlü, etkin ve caydırıcı bir hava kuvvetine sahip olmak için çalışmaların süreceğini ifade etti:
"Ülkemizin geleceğe daha büyük hedeflerle ve emin adımlarla yürüdüğü bu dönemde, Bakanlığımız da devletimizin bekası, asil milletimizin huzuru ve bölgesel istikrarın sağlanması için çalışmalarını proaktif bir yaklaşım ve uzun vadeli stratejik hedefler doğrultusunda kararlılıkla sürdürmektedir. Bir yandan şanlı ordumuzu yüksek teknolojiyi haiz silah ve sistemlerle teçhiz ederken bir yandan da personelimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda Hava Kuvvetlerimizi de köklü tarihi geçmişine ve geleceğin konseptine uygun olarak modern hava teknolojileriyle donatmaya devam ediyoruz.
Bugün, karada ve denizde olduğu gibi semalarımızın emniyetini en iyi şekilde sağlayacak hava araçlarında da büyük atılımları birer birer gerçekleştiriyoruz. Birbirinden güzide sistemleri, kahraman ordumuzun ve Hava Kuvvetlerimizin envanterine dahil etmeye devam ediyoruz. Temel eğitim ve hafif taarruz uçağımız Hürkuş, jet eğitim uçağımız Hürjet, genel maksat helikopterimiz Gökbey, kısa bir süre sonra envanterimize girecek Tayfun ile beşinci nesil yerli-milli savaş uçağımız Kaan, ülkemizin hava platformlarındaki büyük atılımlarının en somut göstergeleridir. Her açıdan güçlü, etkin ve caydırıcı bir hava kuvvetlerine sahip olmak için yüksek motivasyon, azim ve kararlılıkla çalışmaya; daha çok üretmeye devam edeceğiz."
"İstikbal göklerdedir"
Hava Kuvvetleri personelinin başarılarının Türkiye’nin itibarı ve geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Güler, Mustafa Kemal Atatürk’nün “İstikbal göklerdedir” sözünü hatırlatarak şunları kaydetti:
,"Hava Kuvvetlerimizin kahraman personelinin elde ettiği başarılar, milletimizin özgüveni, devletimizin itibarı ve ülkemizin geleceği açısından da büyük anlam taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' sözünden ilham alan Hava Kuvvetlerimizin; daha büyük başarılara imza atacağına ve asil milletimizin gurur kaynağı olmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum"




