Adalet Bakanı Akın Gürlek, İsrail’e yönelik açıklamasında Filistinlilere uygulanması öngörülen idam cezasına tepki gösterdi. Gürlek, söz konusu düzenlemenin uluslararası hukuk ve insan hakları ilkeleriyle bağdaşmadığını belirtti.

Sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Gürlek, İsrail parlamentosunun aldığı kararın hukuk devleti ilkesiyle açıkça çeliştiğini vurguladı. Gürlek, açıklamasında şunları kaydetti:

"İsrail parlamentosunun yalnızca Filistinlilere uygulanması öngörülen idam cezasını kabul etmesi, evrensel hukuk normlarıyla açıkça çelişmekte; hukuk devleti ilkesini ve insan onurunu açıkça ihlal eden bir düzenleme niteliği taşımaktadır. Bugüne kadar uluslararası hukuku sistematik biçimde ihlal eden işgalci İsrail’in bu kararı, işlediği ağır insan hakları ihlalleri zincirinin yeni bir halkasıdır. Filistin halkını hedef alan bu düzenleme, sadece hukuka değil, insanlığın ortak vicdanına da aykırıdır. Bu açık hukuksuzluğu şiddetle kınıyor; Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplumu, temel insan haklarını yok sayan bu uygulamaya karşı daha etkin, somut ve kararlı bir tutum almaya davet ediyoruz."

Kılıçdaroğlu, 13 yıllık avukatı Şenal Sarıhan’ın vekaletini sonlandırdı
Kılıçdaroğlu, 13 yıllık avukatı Şenal Sarıhan’ın vekaletini sonlandırdı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Tolga Çifci