Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de sağlık sisteminin harap durumda olduğunu açıkladı. 

Bakan Koca, 77'nci 'Dünya Sağlık Asamblesi' kapsamında düzenlenen Filistin konulu oturumda Gazze'deki sağlık sistemine ilişkin konuştu. 

Gazze'nin sağlık sisteminin harap durumda olduğuna dikkat çeken Koca, şu ifadeleri kullandı: 

"İsrail, Gazze'de hastaneleri, tedavi imkanlarını tamamen yok edecek şekilde hedef aldı. Bu, temel insan hakkı olan sağlık hakkıyla da savaş demektir. Hastanelerin hedef alınması bir savaş suçudur. Vücudu parçalanıp dört bir yana saçılan çocuklar, Gazze'nin ve 21'inci yüzyılın çocuklarıdır. Savaş kutsala da uzanmıştır. Korunma güvencesi olacak mekan, teminat olacak onurlu söz kalmamıştır."

"İsrail, açlığı bir savaş silahı olarak kullanıyor"

Öte yandan, Refah'ta 1 milyon 400 bin sivilin yaşamını tehdit eden saldırıların sürdüğünü vurgulayan Koca, 600 binden fazla sivilin bölgeyi terk etmek zorunda bırakıldığını ekledi. 

Bakan Koca, yiyecek, su ve diğer temel ihtiyaçların Gazze'ye girişinin engellendiğini şu sözlerle aktardı:

"İsrail, açlığı bir savaş silahı olarak kullanmaktadır. Sağlık sisteminin çökmüş olması yanında insanlık dışı yaşam koşullarının, salgınların, yetersiz beslenmenin ve ağır psikolojik travmaların uzun vadeli sonuçlarını da göz önünde bulundurmamız gerekir. Bu nedenle Gazze'de sivilleri hedef alan İsrail saldırılarına kalıcı ateşkesle bir an evvel son verilmesi elzemdir. Türkiye olarak ateşkes ilanına ve insani yardımların yerine kesintisiz ulaştırılması sağlanıncaya kadar İsrail ile tüm ticaretimizi durdurduk."

Bakan Işıkhan, "G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı"nda konuştu: Bakan Işıkhan, "G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı"nda konuştu:

Editör: Esin Özdemir