Muğla açıklarında sürüklenen bottaki 30 düzensiz göçmen kurtarıldı Muğla açıklarında sürüklenen bottaki 30 düzensiz göçmen kurtarıldı

Haber Merkezi- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılan güvenli ve sağlam olması için her aşamayı denetlediklerini söyledi. 

81 ilde, 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini vurgulayan Özhaseki,"Yapılarımızı milli üretimimiz olan çiplerle denetliyor, binaların güvenli olmasını sağlıyoruz" dedi. 

EBİS'te kullanılan çipler millileştirildi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile içerisine yerleştirilen çipler sayesinde betonların hangi inşaattan, hangi beton mikserinden, ne zaman ve hangi saatte, kaç adet alındığı, hangi laboratuvarın, hangi personeli tarafından alındığı ve belirlenen sürelerde şantiye mahallindeki kür havuzunda bekletilip, bekletilmediği adım adım takip ediliyor.

Bununla birlikte, EBİS'te kullanılan ve betonların izlenmesini sağlayan çipler millileştirildi. Birçok ülke bu çipler için bakanlık ile görüşmelere başladı.

Arnavutluk, Azerbaycan, Katar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Özbekistan ile EBİS'in kurulumuna yönelik iş birliği protokolleri imzalandı. Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan ile de yapılan görüşmeler devam ediyor.

Editör: Esin Özdemir