Haber Merkezi- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenleri ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğretmenlerin seminer döneminin sadece kasım ara tatilinde online olarak yapılacağını söyleyen Bakan Tekin, meslektaşlarıyla eğitim öğretim sürecini hep birlikte omuzlamaya çalıştıklarını, dönem arası tatilleri, bu anlamda planlama ve değerlendirme için önemli bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Hem yaz boyu hayata geçirilen değişikliklerin değerlendirilmesi hem de başta ortak sınavlar olmak üzere tatil sonrası yapılacaklara odaklanmış bir planlama hazırladıkları bilgisini paylaşan Tekin, ilgili genel müdürlerin çevrimiçi sunumları ve akabinde okullarda yapılacak değerlendirmeleri detaylıca tanımladıklarını bildirdi.

Kasım ara tatili hariç, seminer dönemi online

Bayram kutlayamayan çocukların 23 Nisan’ı Bayram kutlayamayan çocukların 23 Nisan’ı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Ancak hafta sonu Erzurum’da öğretmen arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde, birçok arkadaşımızın daha önceki uygulama nedeniyle kendilerine ara tatil için farklı programlar yaptıkları ve bu nedenle yüz yüze programların ertelenmesi talepleri ile karşılaştım. Bu nedenle sadece kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılmasına karar verdim. Yalnız bir istirhamım ve bir de uyarım var. İstirhamım lütfen online sunumları dikkatlice takip edelim. Çünkü genel müdürlerimiz uygulamada karşılaşacağınız teknik ayrıntıları sizlerle paylaşacaklar. Uyarım da, nisan ara tatili kesinlikle yüz yüze ve okullarda olacak, planlarımızı buna göre yapalım. Hayırlı olsun.”

Editör: Esin Özdemir