Haber Merkezi - Adalet Bakanı Yılmaz TunçTürkiye Adalet Akademisi tarafından Yargıtay İsmail Rüştü Cirit Konferans Salonu'nda düzenlenen Mesleki Uygulama Yarışmaları Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Yargı mensupları, hakim ve savcı adaylarının katıldığı törende, Bakan Tunç, "Hakim ve savcı, milletin hizmetinde olduğunu unutmamalıdır. Millet adına, millet için karar verdiğini her daim aklında bulundurmalıdır" dedi.

"En önemli unsur, insan unsuru"

Adaletin olduğu yerde insanın, ailenin, toplumun ve topyekun milletin güçlü olacağını vurgulayan Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Adaletin tam anlamıyla tesisi için en gerekli şart, hukuk devleti olmaktır. Hukuk devleti, kararlarında iş ve işlemleri tamamıyla yargı denetimine tabi olan bir devlettir. Hukuk devletinin de olmazsa olmaz şartı, bağımsız ve tarafsız yargıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı için de gerekli olan en önemli unsur insan unsurudur. İyi işleyen bir adalet sistemi için gerekli olan en önemli unsur insan unsurudur." 

"Reformlarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz"

Bakan Tunç, reform iradesini sürekli diri tuttuklarının altını çizerek, şunları söyledi:

"Bundan sonra da milletimizin ihtiyacı olan reformlarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Yargı Reformu Strateji Belgeleri ve İnsan Hakları Eylem Planları noktasındaki hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nın belgeleri olarak hazırlıkları tamamlandığında Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacak ve orada belirlenen hedefleri de teker teker gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olacağız." 

Siirt'te 19 Mayıs dolayısıyla fener alayı düzenlendi Siirt'te 19 Mayıs dolayısıyla fener alayı düzenlendi

Editör: Haber Merkezi