Tekirdağ'da "3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği" başladı Tekirdağ'da "3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği" başladı

Haber Merkezi - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  Antalya'da Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanlığı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Tunç, adaletin devletleri ayakta tutan ana sütun olmasının yanında devletlerin varlık sebebi olduğunu belirtti. 

Adaletin, toplumun huzur ve barışının, mutluluğunun, refahının sigortası olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, adaletin tecellisi ile her şeyin hukuk normlarına ve anayasal ilkelere uygun olarak gerçekleşmesinin ise hukuk devletinin temel amacı olduğunu ifade etti. 

Öte yandan, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlara ilişkin de konuşan Tunç, şunları söyledi: 

"Özellikle ilk dereceli verilmiş ama henüz kesinleşmemiş, yargı yolu denetiminden geçmemiş, istinaftan, Yargıtay'dan geçmemiş kararlar sonrasında hemen sosyal medyada bir algı oluşturup, 'İşte adalet budur' şeklindeki eleştirileri de ağır buluyoruz. Hatta haksız buluyoruz." 

"En iyi reform, iyi uygulamadır"

Bakan Tunç, HSK'nın sahadaki uygulamaya, yapılan yanlışlara, doğrudan ya da dolaylı bir şekilde teftiş aracılığıyla müdahale edebildiğini vurguladı. "Her zaman her yerde söylüyorum, en iyi reform iyi uygulamadır" diyen Bakan Tunç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Çünkü en iyi mevzuat kötü uygulayıcının elinde en kötü mevzuat olarak çıkabilir. Uygulamada bazen kamuoyunca eleştirilen, yanlış bulunan kararlarla karşılaşabiliyoruz. Verilen yargı kararları eleştirilmez mi? Tabii ki eleştirilebilir, beğenilmeyebilir. Eleştirilecek ki tartışılacak ki en doğruya ulaşılabilsin. 24 bin hakim ve savcımız var. Bunların verdiği milyonlarca karar. Tabii bu kararlar içerisinde bazı kararları, özellikle ilk dereceli verilmiş ama henüz daha kesinleşmemiş, yargı yolu denetiminden geçmemiş, istinaftan, Yargıtay'dan geçmemiş kararlar sonrasında hemen sosyal medyada bir algı oluşturup, 'İşte adalet budur' şeklindeki eleştirileri de ağır buluyoruz."

Editör: Haber Merkezi