Haber Merkezi - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ankaralıların 12 Nisan 2018'de hizmet vermeye başlayan Başkentray'ın konforunu çok sevdiğini vurgulayarak, "Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor" dedi.

Başkentray'ın hizmete alınmasının 6'ıncı yılı nedeniyle açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Ankara'nın kent içi ulaşımının önemli parçalarından Başkentray'ın bugüne kadar 89 milyon yolcuya hizmet verdiğini kaydetti. 

Öte yandan, son 22 yılda Ankara için durmadan çalıştıklarına dikkat çeken Uraloğlu, "Ankara'nın 23,1 kilometrelik raylı sistem hattını 80,5 kilometre uzatarak 103,6 kilometreye çıkardık. Ulaşım ve iletişim altyapısına 601 milyar 510 milyon lira yatırım gerçekleştirdik" diye konuştu. 

Baharın geldiği Ağrı'nın Cumaçay Yaylası'nda koyun ve kuzu sesleri yankılanıyor Baharın geldiği Ağrı'nın Cumaçay Yaylası'nda koyun ve kuzu sesleri yankılanıyor

Son 22 yılda yapılan yatırımlar ve kalkınma hamleleriyle Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısında çağ atladığını ekleyen Uraloğlu, 2002'den bu yana demir yollarında büyük mesafeler katedildiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi