ANKARA (AA) - Başkent Trabzon Dernekler Federasyonunca düzenlenen "Trabzon Tanıtım Günleri", 25 Nisan'da başlıyor.

Filistin için eylem yapan ABD'li öğrencilere Kahramanmaraş ve Adıyaman'dan destek Filistin için eylem yapan ABD'li öğrencilere Kahramanmaraş ve Adıyaman'dan destek

Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, federasyonda düzenlediği basın toplantısında, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 25-28 Nisan'da Altındağ Başkent Millet Bahçesi'nde "Trabzon Tanıtım Günleri" etkinliğinin gerçekleştirileceğini bildirdi.

Karadeniz kültürünün yaşatıldığı cemiyetlerin tanışarak kaynaştığı etkinlikleri sıklaştırarak yurdun dört bir yanında gerçekleştirmek istediklerini belirten Hacıfazlıoğlu, Trabzon'un 2023'te yaklaşık 1 milyar 58 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek, Doğu Karadeniz illeri arasında en fazla ihracat yapan şehir olduğunu aktardı.

Hacıfazlıoğlu, şunları kaydetti:

"Ticaret faaliyetleri sürekli büyüyen bir şehir. Uzungöl, Sümela Manastırı, Sera Gölü, Kadırga Yaylası, Çal Mağarası, Şahinkaya, Boztepe, Ganita ve Ayasofya Camisi gibi nice doğal ve tarihi değeri olan varlığıyla turizm potansiyeli çok yüksek olan bir ilimiz. Hamsiköy Sütlaç Festivali, Kadırga Yaylası ve Tonya Zere gibi yayla Şenlikleri, Demirkapı Soğuksu Şenlikleri, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali gibi etkinlikleriyle, doğa ve yayla turizmi, kültür turizmi, sağlık turizmi, kongre ve fuar turizmi gibi birçok turizm koluna hitap eden bir şehir. Trabzon Tanıtım Günleri gibi etkinliklerimizle de Trabzonumuzu daha da iyi tanıtarak bu sayıyı çok daha yükseklere arttıracağımıza inanıyorum."

Hacıfazlıoğlu, yöresel yemekler, el sanatları, kıyafetler, horon ve kemençenin de eşlik edeceği etkinliğe Ankaralıları davet etti.

Kaynak: aa