Haber Merkezi - Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), "Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Yönetmeliği"nde değişikliğe gitti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Türk Yatırım Fonu'nun Açılış Toplantısı'nda konuştu: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Türk Yatırım Fonu'nun Açılış Toplantısı'nda konuştu:

Söz konusu karar çerçevesinde, katılma hesapları için sözleşme türüne göre ayrı havuz oluşturma imkanı sağlanmasına onay verilirken, "Mevduat ve Katılım Fonu" ile ilgili yönetmelikte değişiklik yapılarak günlük birim değerler hesaplama tablosu kaldırıldı.

Ayrıca, kararda, kişilerin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kanıtlanabilir onay veya talep olmadan kişiler adına kredili dahil herhangi bir hesap açılamayacağı, hesap limit artışı ve kredili hesaptan herhangi bir tahsilat yapılamayacağı ifade edildi. 

Öte yandan, zamanaşımına uğrayan hesaplar için asgari limit tutarı olan 250 liranın Fonun görüşü alınarak değiştirilebilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na yetki verildiği de belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi