Haber Merkezi - Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre, Maddi sıkıntı yaşayanların organlarını satmaya çabaladığı günümüzde ekonomik şartlar, artık aileleri doğmamış bebekleri yasadışı yollarla satıyor. 

Kırıkkale’de yaşayan bir anne, 55 günlük kız bebeğini 100 bin TL karşılığında “otomobil” satar gibi internet sitesinde ilana koydu ve pazarlık yaptı. Bebeğin kimliğinin ve doğum raporunun olmadığı belirtilirken anne, “Borçlarım var. Hamilelik ve doğum sırasında çok para harcadım. Sıkıntıları ve bebeği aileme anlatamadım. Tek şartım 100 bin TL. Bebeği istediğiniz yere getirim” ifadeleriyle bebeğini satma nedeninin maddi problemler olduğunu ifade etti.

Antalya’da 23 yaşındaki bir anne, doğmasına 30 gün kalan kız bebeğini 110 bin TL karşılığında internette satışa koydu. Kadın, söz konusu ilana bebeğin ultrasın fotoğraflarını ve yapılan sağlık kontrollerini de ekledi ve “Acilen bebeğimi vermek istiyorum” notunu paylaştı.

Hamile kadın, doğum masraflarını da alıcının ödemesini istediğini vurgularken, birçok aile ilanların altına para karşılığı bebek satmanın vicdansızlık olduğunu, bebekleri bedel ödemeden evlat edinmeye hazır olduklarını yazdı ve telefon numaralarını bıraktı.

Türkiye, İran'a İHA ve gece görüşlü helikopter gönderiyor Türkiye, İran'a İHA ve gece görüşlü helikopter gönderiyor

Site erişime kapatıldı

Yayınlanan haber sonrası harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, haber üzerine konunun detaylı incelenmesine yönelik savcılığa şikâyette bulunduğu ve habere konu olan internet sitesine erişim engeli kararı için başvuru gerçekleştirildiği bildirildi.

Muhabir: Haber Merkezi