A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar A Ligi’nde Belçika ile oynayacağı kritik karşılaşma öncesinde TFF heyetinin ülkeye girişinde problem yaşandı. Belçika’ya ulaşan milli takım kafilesi pasaport işlemlerini tamamlarken, Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin geçişi sırasında ek kontroller yapıldığı ve heyetin bekletildiği aktarıldı.
TFF HEYETİ BELÇİKA’DA PASAPORT KONTROLÜNDE BEKLETİLDİ
Edinilen bilgilere göre A Milli Takım oyuncuları ve teknik heyeti pasaport kontrolünden geçtikten sonra TFF heyetinin işlemlerinde sorun çıktı. Federasyon yetkililerinin ülkeye girişine ilk aşamada izin verilmediği ve heyetin işlemlerin sonuçlanmasını beklediği belirtildi.
Yaşanan gelişmenin ardından milli takımın maç öncesi programında da gecikme meydana geldi. Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın TSİ 19.45’te başlaması planlanan basın toplantısının pasaport kontrolündeki işlemler nedeniyle geciktiği kaydedildi.

A MİLLİ TAKIM BELÇİKA MAÇI İÇİN LIÈGE’E GİTTİ
Ay-yıldızlı ekip, Belçika karşılaşması öncesindeki son çalışmasını Riva’da gerçekleştirdikten sonra Liège’e hareket etti. Milli takım kafilesinin İstanbul’dan Liège’e gitmesinin ardından Maurice Dufrasne Stadyumu’nda saha yürüyüşü ve basın toplantısı gerçekleştirmesi planlandı.
Türkiye, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup’taki ilk iki karşılaşmasında Fransa ve İtalya’ya mağlup olurken, Belçika deplasmanı gruptaki üçüncü sınav olacak. İlk iki maçın ardından Fransa 6 puanla lider durumda bulunurken Belçika ve İtalya 3’er puana sahip. Türkiye’nin ise henüz puanı bulunmuyor.

BELÇİKA-TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?
Belçika ile Türkiye arasındaki UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup karşılaşması 2 Ekim 2026 Cuma günü Liège kentindeki Maurice Dufrasne Stadyumu’nda oynanacak. Mücadele Türkiye saatiyle 21.45’te başlayacak. Karşılaşmayı Norveç Futbol Federasyonu’ndan Rohit Saggi yönetecek.




