Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında evinde Benfica ile 0-0 berabere kalarak, tur umutlarını ikinci maça taşıdı. Maçın ardından Fenerbahçe'nin yıldız oyuncuları Fred ve Milan Skriniar, karşılaşmayı değerlendirdi.
Fred: "İyi Bir Takım Olmamıza Rağmen Sonuçtan Üzgünüz"
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Fred, karşılaşmanın zorlu geçtiğini ancak takımın genel oyununu beğendiğini ifade etti: "İyi bir maç oldu ama üzgünüz sonuçtan dolayı. Maçı kazanabilirdik. İyi bir takıma karşı oynadık. Takım olarak bence iyi bir iş çıkardık. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra daha fazlasını yapabilirdik. Ama hala hiçbir şey bitmedi. İkinci maç var ve kazanmak istiyoruz. Oraya tur atlamaya gideceğiz."
Benfica'nın oyun anlayışını değerlendiren Fred, rakiplerinin berabere kalmak için daha temkinli oynadığını belirtti: "Onlar beraberlik için oynadı. İkinci maçı evlerinde oynayacaklar çünkü. Onlar için beraberlik kötü değil. Gol atmamız gerekiyordu ama yapamadık, şanslarımız da oldu aslında. İyi mücadele ettik. Bitmedi. Rövanş var ve şansımız olduğunu düşünüyorum çünkü biz iyi bir takımız. Rövanşta daha iyisini ortaya koymalıyız ve daha sabırlı olmalıyız. Orada kazanmamız gerekiyor tur için."
Skriniar: "Kendimizi Geliştirmeliyiz"
Fenerbahçe kaptanı Milan Skriniar da maçtan sonra açıklamalarda bulundu ve takımın defansif oyununu övdü ancak hücumda daha etkili olmaları gerektiğini vurguladı: "İyi oynadığımızı düşünüyorum. Benfica, topla iyi oynayabilen bir takım ama biz defansif olarak işimizi iyi yaptık. Tehlikeli bir pozisyon vermedik rakibe ama toplu oyunda daha iyi olabilirdik. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra rakip daha iyisini yapabilirdik. Bu anlamda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor."
Skriniar, son iki maçta rakiplerin 10 kişi kalmasına rağmen gol yollarında sorun yaşadıklarını belirterek, takım olarak geliştirmeleri gereken yönlerin olduğunu ifade etti: "Göztepe ve bu maçta rakip 10 kişi kaldı ancak şans yaratma konusunda sorun yaşadık. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor."



