Siyah-beyazlı ekip, 2016 yılında yenilenen Tüpraş Stadyumu’nda oynanan derbilerde rakibine karşı dikkat çekici bir üstünlük kurdu. İki ezeli rakip yenilenen statta bugüne kadar 9 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 7’sini Beşiktaş kazanırken, Galatasaray 1 galibiyet elde etti. Bir karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Söz konusu derbilerde siyah-beyazlı ekip 16 gol atarken kalesinde 6 gol gördü. Beşiktaş, 4 karşılaşmada rakibine gol şansı tanımazken, oynanan 9 maçın 8’inde gol sevinci yaşadı.
İlk derbi berabere sonuçlandı
Yenilenen statta iki takım ilk kez 2016-2017 sezonunda karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Galatasaray, ilk yarıyı Eren Derdiyok ve Bruma’nın golleriyle 2-0 önde kapattı. Beşiktaş ise ikinci yarıda Marcelo Guedes ve Cenk Tosun’un golleriyle skoru dengeledi. Mücadele 2-2 sona erdi.
Beşiktaş’tan iç sahada 6 maçlık seri
Beşiktaş, söz konusu beraberliğin ardından Dolmabahçe’de oynanan 6 derbide rakibine puan vermedi. Siyah-beyazlı ekip, 2017-2018 sezonunda oynanan karşılaşmayı Cenk Tosun, Duško Tošić ve Álvaro Negredo’nun golleriyle 3-0 kazandı.
Beşiktaş, sonraki iki sezonda sahasında oynadığı derbileri de 1-0’lık skorlarla geçti. 2018-2019 sezonundaki galibiyet, Adem Ljajić’in penaltı golüyle gelirken, 2019-2020 sezonundaki maçta ise Umut Nayir’in kafa golü belirleyici oldu.
2020-2021 sezonunda siyah-beyazlı ekip, Josef de Souza ve Georges-Kevin N'Koudou’nun golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı.
2021-2022 sezonunda Galatasaray, Alexandru Cicâldău’nun golüyle öne geçmesine rağmen Beşiktaş, Cyle Larin’in golleriyle karşılaşmayı 2-1 kazandı.
2022-2023 sezonunda ise Galatasaray’ın Mauro Icardi ile bulduğu gole Beşiktaş, Romain Saïss, Amir Hadžiahmetović ve Vincent Aboubakar ile karşılık vererek mücadeleyi 3-1 kazandı.
Galatasaray ilk galibiyetini 2023-2024’te aldı
Beşiktaş, Dolmabahçe’deki ilk yenilgisini 2023-2024 sezonunda yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, deplasmandaki mücadeleyi Moatasem Al-Musrati’nin kendi kalesine attığı golle 1-0 kazandı. Bu karşılaşma, Beşiktaş’ın yeni stadında Galatasaray’a karşı gol atamadığı ilk derbi olarak kayıtlara geçti.
Namağlup seri Dolmabahçe’de sona erdi
2024-2025 sezonunda oynanan derbide ise gülen taraf yine Beşiktaş oldu. Ligde namağlup olarak Dolmabahçe’ye gelen Galatasaray, sezon içindeki tek yenilgisini bu maçta aldı.
Beşiktaş, Rafa Silva ve Gedson Fernandes’in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Galatasaray’ın tek golünü ise Lucas Torreira kaydetti.





