Beşiktaş’ın yeni transferi Doğan Alemdar, siyah-beyazlı ekibin yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Slovakya Olimpiyat Antrenman Merkezi'nde akşam antrenmanı öncesinde basın mensuplarının karşısına çıktı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan 23 yaşındaki kaleci; transfer süreci, takım içi rekabet, forma numarası tercihi ve siyah-beyazlı taraftarlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
"Burada olmaktan gururlu ve mutluyum"
Beşiktaş’a imza attığı için büyük bir heyecan duyduğunu ifade eden Doğan Alemdar, kulüpteki hedeflerini şu sözlerle aktardı:
"Çok heyecanlıyım. Bunu sizler de hissediyorsunuzdur. Beşiktaş forması altında elimden geldiğince sahada en iyi şekilde her şeyimi vermek için mücadele edeceğim. Takım arkadaşlarıma yardımcı olacağım. Burada olmaktan gururlu ve mutluyum. İnşallah hikayenin sonu da güzel olur."
"Nübel çok önemli bir isim, ortada güzel bir rekabet var"
Siyah-beyazlı ekibin kadrosuna kattığı bir diğer isim olan Alman kaleci Alexander Nübel ile aralarında yaşanacak forma rekabetine de değinen Doğan, bu durumun takıma olumlu yansıyacağını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Nübel çok önemli bir isim. Almanya'da futbol oynadı, buraya geldi. Ben de Türk doğumlu olarak burada mücadele ediyorum, Beşiktaş'a geldik. İkimiz de aynı anda geldik. Bence iki taraf için de çok güzel olacak. Çünkü ortada bir rekabet var. Bu rekabet de her zaman başarı getirmiştir. İnşallah Beşiktaş'ımızın başarısı için çok güzel rekabet ortamı oluşacağına inanıyorum."
80 numaralı formanın anlamını ilk kez açıkladı
Yeni takımında "80" numaralı formayı giyecek olan genç kaleci, bu tercihindeki kişisel ve duygusal nedeni şu cümlelerle açıkladı:
"Benim için özel anlamı var. Annemin doğum tarihi. Başakşehir'de o forma numarasını almıştım. Önceki sezonda da Rennes'de o forma numarasını almıştım ama kalamamıştım. Ailem, annem benim için çok değerli. Benim için önemli bir numara."
Olaitan ile transfer öncesi görüşme ve taraftar vurgusu
Beşiktaş'ın kadrosunda yer alan ve Troyes'dan eski takım arkadaşı olan Junior Olaitan ile transferi öncesinde iletişim kurduğunu belirten Doğan Alemdar, "Diğer takım arkadaşlarım gibi Olaitan da bana mesaj attı. İlk haberi aldığında büyük ihtimalle o da çok mutlu oldu. Buradan biraz ortamdan bahsetti. Büyük bir camia olduğunu zaten ben biliyorum. Ondan da bahsetti. Geçmişte de güzel bir arkadaşlığımız vardı. İnşallah birlikte güzel başarılara imza atarız" dedi.
Siyah-beyazlı taraftarların yarattığı atmosferden geçmişte de çok etkilendiğini dile getiren genç file bekçisi, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:
"Daha öncesinde Beşiktaş'a karşı pandemi döneminde forma giymiştim. Sonrasında Başakşehir'e transfer olduğum zaman o sıra tribündeydim. Taraftar beni çok etkilemişti. İnşallah elimden gelenin en iyisini verip taraftarlarımızla birlikte mutlu bir son yaşarız."




