Haber Merkezi - Ünlü besteci, piyanist ve akademisyen sanatçı Evrim Demirel, "Makamsız Project" ve "Kadim" albümlerinden oluşan repertuvarıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne almaya hazırlanıyor. Eserlerinde Türk müziği ile cazı birleştiren Demirel, müzikal hayatına ve çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, müziğe olan sevgisinin çocukluk yıllarında başladığını belirtiyor.

Evrim Demirell

İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ndeyken piyano çalmaya başladığını aktaran Demirel, "Daha sonra kompozisyona merak saldım. Lise yıllarında da caza çok meraklıydım. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde kompozisyon okudum. Oradan Hollanda'ya geçtim, hem caz piyano hem kompozisyon okudum. Hollanda'ya giderek müzik hayatımda önemli bir merhale kat etmiş oldum" açıklamasını yaptı. Hem besteci hem de caz piyanisti olarak aktif bir sanat hayatının olduğunu anlatan Demirel, "Bugüne kadar sahne müzikleri, opera, senfonik yapıtlar, oda müzikleri besteledim. Eserlerim çok çeşitli ülkelerde seslendirildi, özellikle Avrupa ülkelerinde. 2022'de 'Avrupa Bestecilik Ödülü'nü kazandım. Yakın zamanda Gedik Filarmoni Orkestrası için bir piyano konçertosu besteledim. Bir yandan caz çalışmalarım devam ediyor. Şu ana kadar çeşitli albümlerim yayınlandı. En son yayınlanan albümüm 'Kadim' ve 'Makamsız Project'. CRR'de de bu albümlerin konserini yapacağız. Çeşitli müzisyenlerle iş birliği ile konserler vermeye devam ediyorum" dedi.

Vasillis Saleas

Baba ile kızı, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını anlatan resimleriyle Siirt'te sergi açtı Baba ile kızı, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını anlatan resimleriyle Siirt'te sergi açtı

Sanatçı Evrim Demirel, Cemal Reşit Rey Salonu'nda gerçekleşecek olan konsere, Yunanlı klarnet ustası Vasilis Saleas ile çıkacak. Konser, 7 Mart'ta müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

Editör: Haber Merkezi