Haber Merkezi Gazze'ye insani yardımları bloke eden İsrail'e verdiği destek nedeniyle eleştirilen ABD yönetimi, Gazze'deki yakın kıtlık tehlikesinden dolayı "derin endişe" içinde olduğunu bildirdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'a seçim gezisinde eşlik eden basın mensuplarına, uçakta Gazze'ye yeterince insani yardım ulaştırılamadığını belirtti.

Hamas: Reisi'nin durumunu endişeyle takip ediyoruz Hamas: Reisi'nin durumunu endişeyle takip ediyoruz

Daha fazla yardım girmesi gerektiğini ve bu konuda İsrail dahil ilgili taraflarla sürekli görüştüklerini kaydeden Jean-Pierre, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Gazze'de yakın kıtlık tehlikesi olduğunu ifade eden dünkü raporu gördük, bundan derin şekilde endişe duyuyoruz. (Birleşmiş Milletlerin Gazze) Raporun da ortaya koyduğu gibi, Gazze'deki insanlara ulaşan yardımların miktarı yetersizdir. Herkes daha fazlasını yapmalı, İsrail de Gazze'ye bu yardımların sorunsuz ve sürdürülebilir şekilde girişini sağlamalı." 

Öte yandan, İsrail ile Hamas arasında ateşkese varılabilmesi için çok çalıştıklarını ileri süren Sözcü Jean-Pierre, geçici bir ateşkesin sağlanması halinde hem esirlerin serbest bırakılabileceğini hem de Gazze'ye gerekli olan insani yardımların ulaştırılabileceğini belirtti. 

Editör: Haber Merkezi