Bilecik’in Bozüyük ilçesinde arazide çıkan yangın, havadan ve karadan yürütülen yoğun çalışmayla söndürüldü. Kovalıca köyü yakınlarındaki alevlerin yerleşim yerine sıçramadan kontrol altına alınması olası bir tehlikenin önüne geçti.
Bozüyük yangını için ekipler seferber oldu
Bozüyük’e bağlı Kovalıca köyündeki arazide, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı ve alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine Orman İşletme Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri harekete geçti.
Bilecik yangın ihbarının ardından bölgeye kısa sürede çok sayıda ekip ve araç yönlendirildi. Müdahale çalışmalarına bir helikopter, 3 arazöz ve 4 müdahale aracı katıldı. Toplam 25 personel, alevlerin yayılmasını önlemek amacıyla havadan ve karadan eş zamanlı çalışma yürüttü.
Bilecik yangını yerleşim alanına ulaşmadan durduruldu
Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucunda Bozüyük yangını, Kovalıca köyündeki yerleşim alanlarına ulaşmadan söndürüldü. Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede yeniden alevlenme riskine karşı kontroller gerçekleştirildi.
Arazide çıkan yangınlarda rüzgâr ve kuru bitki örtüsü, alevlerin kısa sürede geniş bir alana yayılmasına neden olabiliyor. Bu nedenle erken ihbar ve hızlı müdahale, yerleşim yerleri ile çevredeki tarım ve orman alanlarının korunmasında önem taşıyor.
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.





