Cemre Polat / Ankara

Yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri ve seçim hazırlıklarının ele alındığı ziyarette, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener, Yönetim Kurulu Üyeleri Güray Soysal, Hamit Önder Sürenkök ve Nursun Erel, Denetim Kurulu Üyesi Süreyya Oral bulundu.

Türk Kızılay'dan "8 Mayıs Dünya Kızılay-Kızılhaç Günü" etkinliği Türk Kızılay'dan "8 Mayıs Dünya Kızılay-Kızılhaç Günü" etkinliği

P1120280

Türkiye İşçi Partisi’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti aktaran Başkan Nazmi Bilgin, İrfan Değirmenci’yi çalışmaları için kutladı. Gazetecilerin eleştirel bakışları sayesinde politika hayatında çok başarılı olabileceklerini söyleyen Bilgin, “Yuvanızı bu kadar yoğun bir zamanda hatırlayıp geldiğiniz için teşekkür ederiz. Gazetecilerin çok iyi belediye başkanı olabileceğini biliyorum. Biz Gazeteciler Cemiyeti olarak bir meslektaşımızın belediye başkanı olmasından gurur duyarız. Bu işler cesaret işidir, cesaret ve inanç olmadan bir yere ulaşmak mümkün değil. Geldiğiniz noktaya bakıldığında çok yol aldığınız kanaatindeyim” diye konuştu. 

Ayrıca İşçi Partisinin gündeme getirdiği hayvan haklarının önemine değinen Başkan, katledilen kedi Eros’u hatırlatarak cezai yaptırımların hafifliğine dikkat çekti. Bilgin, “Hayvan hakları Türkiye’de çok az değer verilen bir konu. En acısı kedi Eros’un katiline verilen cezanın hafifliği. Yasaların bir an önce değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Yalnızca hayvan hakları değil, kadın hakları ve hayvan hakları partilerin ciddi adımlar atmadığı konular. Bunlara değinmiş olmanızı yürekten kutluyorum” sözlerini aktardı. Cemiyet Sayfa1

Değirmenci, “Burada kendimi evimde gibi hissediyorum”

Kendini ait hissettiği Gazeteciler Cemiyeti’nde bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen İrfan Değirmenci, “Türkiye’nin en köklü meslek örgütlerinden birindeyiz. Burası benim evim gibi. Bu kez başka bir kimlikle aranızdayım” dedi. 
Seçim çalışmaları ve vaatleri hakkında bilgiler veren Değirmenci, “Gazetecilerin belediye başkanı olmasını eleştirenlere karşın, mesleğime belediye habercisi olarak başladığımı söylüyorum. Sosyalist bir belediyecilik yürüterek mahalle meclisleri yapacağız. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında halkın dayatmalara karşı adım atmasını çok kıymetli buluyoruz” diye konuştu.

Editör: Web Editör7