Bingöl’ün Genç ilçesinde Murat Nehri’nde yaşanan olayda, nehrin karşı kıyısına geçmeye çalışan iki kardeş güçlü akıntıya kapıldı. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kardeşlerden biri kurtarılırken, 30 yaşındaki Mehmet Hazar için AFAD ve itfaiye ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı. Ekiplerin nehirde ve kıyı hattında yaptığı aramalarda Hazar’ın cansız bedeni bulundu.
Genç’te Murat Nehri’nde iki kardeş akıntıya kapıldı
Olay, Bingöl’ün Genç ilçesinden geçen Murat Nehri’nde meydana geldi. Mehmet Hazar ile 15 yaşındaki kardeşi N. Hazar, nehrin karşı tarafına geçmek amacıyla suya girdi.
Nehirdeki debinin yüksek olması nedeniyle iki kardeş kısa süre sonra akıntıya kapıldı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar yardıma koştu. N. Hazar vatandaşların müdahalesiyle sudan çıkarılarak kurtarıldı.
Mehmet Hazar ise akıntıyla birlikte sürüklenerek gözden kayboldu. Olayın ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
AFAD ve itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı
Bingöl’deki arama kurtarma çalışmasına AFAD ve itfaiye ekipleri katıldı. Ekipler, Mehmet Hazar’ın bulunması için hem Murat Nehri içerisinde hem de kıyı boyunca çalışma yürüttü.
Aramalar sonucunda 30 yaşındaki Mehmet Hazar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar’ın cenazesi ekipler tarafından sudan çıkarıldıktan sonra gerekli işlemler için Genç Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Cenaze otopsi için hastane morguna kaldırıldı
Mehmet Hazar’ın cenazesinin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi işlemi yapılacağı bildirildi. Olayla ilgili süreç sürerken, nehirlerde debinin yükseldiği dönemlerde akıntının gücü kıyıdan tahmin edilenden daha yüksek olabiliyor.
Bingöl Genç’te meydana gelen boğulma olayının ardından ekiplerin bölgedeki çalışmaları tamamlandı.





