Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi, tarafından yayımlanan raporda, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının kadınların benzeri görülmemiş şekillerde öldürülmesine ve yaralanmasına yol açtığı bildirdi. 

Bugüne kadar Gazze'de İsrail ordusu tarafından yaklaşık 9 bin kadının öldürüldüğü ancak enkaz altında çok daha fazla insan olduğu için bu rakamın daha fazla olabileceği vurgulanan raporda, "Gazze'de savaş her gün bu hızla devam ederse günde ortalama 63 kadın öldürülmeye devam edecek. Gazze'deki savaş, aynı zamanda kadınlara karşı savaştır" diye belirtildi. 

Öte yandan, İsrail'in saldırılarında her gün 37 annenin öldürüldüğü ve bu durumun da çocukları etkilediğine dikkat çekilen raporda, şunlar kaydedildi: 

"Derhal insani ateşkes sağlanmadığı sürece önümüzdeki günlerde ve haftalarda çok daha fazlası ölecek. Gazze'deki öldürmeler, bombalamalar ve temel altyapının tahrip edilmesi durdurulmalı. İnsani yardımın derhal Gazze'ye ulaşması gerekiyor."

UCM kararının ardından Netanyahu'dan açıklama: Saçma ve yanlış UCM kararının ardından Netanyahu'dan açıklama: Saçma ve yanlış

Son olarak, insani yardımların engellenmesi nedeniyle kıtlık tehdidine işaret edilen raporda, Gazze'deki her 5 kadından 4'ünün yeterli gıdaya erişemediği ifade edildi. 

Editör: Haber Merkezi