İzmir'de elektrik akımı olayında 9 kişi tutuklu yargılanacak İzmir'de elektrik akımı olayında 9 kişi tutuklu yargılanacak

Haber Merkezi - Ankara, Kocaeli ve Eskişehir Teknik üniversitelerinin ortak çalışmasına göre; Bursa'da yeni bir fay hattı keşfedildi. Bulunan aktif ffay hattının, daha önce haritalarda yer almayan 95 kilometre uzunluğunda olduğu belirlendi. İddiaya göre Kayapa-Yenişehir arasındaki fay 7'den büyük bir deprem üretebileceği belirtiliyor. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz ise, şunları söyledi: "Bu fay sistemi Mustafakemal Paşa'dan Gönen'den gelir Bursa'nın güneyinden Yenişehir'e bağlanır. Fakat yeni yapılan çalışmada bunun Bursa'nın güneyinden değil ovanın içinden geçerek Yenişehir'e doğru gittiği ileri sürülüyor." Tüysüz bu fayın, 7.3'e ulaşan büyük deprem yapma olasılığının olduğunu belirtti.

Bursa'da en son 1855 yılında büyük bir deprem meydana gelmişti. Prof. Dr. Tüysüz, "Bursa'nın bilinen ve bügün Türkiye diri fay haritasında yer alan fayları; Bursa'nın güneyinde Uludağ ile ovanın sınırından bir fay geçtiğini, 1855 depremlerinin de bu fay üzerinde olduğunu gösterir. Ancak yapılan çalışmada fayın ovanın içinde geçtiğini Kayapa'dan geçerek Yenişehir'e uzandığını ileri sürüyorlar." dedi. Uzmanlara göre yeni keşfedilen fay hattının, tıpkı mevcut fay gibi şehrin ortasında yer aldığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi