Haber Merkezi - Vanda belediye seçimlerinde yaşanan kriz İstanbul Adliyesi'ne taşındı. Çağlayan Meydanı'nın Kağıthane Kaymakamlığı sınırlarında yer alması sonucu kaymakamlık; her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklamalarını yasakladı. 

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, avukatlar, yaşanan olayın ardından Şişli sınırları içerisinde kalan Çağlayan Adliyesi'ne girerek açıklamayı burada yapmak istedi.

Küçükçekmece'de 4 katlı binada çıkan yangın söndürüldü Küçükçekmece'de 4 katlı binada çıkan yangın söndürüldü

Öte yandan, avukatların basın açıklamasını okumaya başlamasıyla, polis müdahalesi başladı

Avukatlar, adliye binasından çıkarıldı

Adliye binasına girmek isteyen avukatlar, bir sürede kapıda bekledikten sonra binaya alındı.

Ancak müdahalenin ardından adliye binasına girmek isteyen avukatlara izin verilmedi. Avukatların adliye binasına girmesiyle birlikte çevik kuvvet polisi de binaya alındı.

 Avukatlar adliye binasından çıkarılırken, bir süre adliyenin C Kapısı önündeki merdivenlerde çemberde tutuldu. Belirli bir süre sonra ise koridor açılarak avukatların çıkışına izin verildi.

14 avukat gözaltına alındı

Adliyede eylem yapılan polis müdahalelerinde 14 avukat gözaltına alındı.  Gözaltına alınan avukatlar arasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin ile Adalet Nöbet'lerini organize eden avukat Kemal Aytaç'ın da olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi