Ankara’da düzenlenen medya konferansı, farklı illerden basın meslek örgütü üye ve yöneticilerini bir araya getirdi. Konferans programı kapsamında başkente gelen heyet, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’i ziyaret etti.
Ziyarette gazetecilik mesleğinin güncel sorunları, yerel basının karşı karşıya bulunduğu zorluklar, basın özgürlüğü, mesleki dayanışma ve medya alanındaki gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, cemiyetler arası iletişimin güçlendirilmesi ve gazetecilik mesleğinin ortak sorunlarına yönelik dayanışmanın artırılması gerektiği vurgulandı.
Cemiyet başkanları Ankara’da bir araya geldi
Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği medya konferansı kapsamında Ankara’ya gelen heyette, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Erzurum Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Türkez, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Tokmak, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Selçuk Şimşek de yer aldı.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Cemiyet yöneticileriyle bir araya gelen başkanlar, konferans programının yanı sıra Türkiye’de gazeteciliğin bugünkü durumu, yerel medya kuruluşlarının ihtiyaçları ve meslek örgütlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında görüşlerini paylaştı.
Yerel basın ve mesleki dayanışma vurgusu
Ziyarette, özellikle yerel basının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesindeki rolüne dikkat çekildi. Meslek örgütlerinin, meslektaşlar arasında dayanışmayı güçlendiren önemli yapılar olduğu ifade edildi. Farklı illerden gelen cemiyet başkanları, kendi bölgelerindeki medya çalışmaları ve gazetecilerin karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Görüşmede, medya konferanslarının yalnızca mesleki bilgi paylaşımı açısından değil, aynı zamanda gazeteciler arasındaki dayanışma kültürünü güçlendirmesi bakımından da önemli olduğu belirtildi. Katılımcılar, bu tür buluşmaların devam etmesinin meslek örgütleri arasındaki iş birliğine katkı sağlayacağını dile getirdi.
Başkan Nazmi Bilgin’e anlamlı hediye
Samimi bir sohbet havasında geçen ziyarette, geçmiş yıllara ait anılara da değinildi. Deneyimli foto muhabiri Cem Bakırcı tarafından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’e, çerçeveli fotoğraflarının yer aldığı özel bir hediye takdim edildi.

Ziyarette Nazmi Bilgin’e, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ali Oruç ile Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Gürcanlı da eşlik etti.
Buluşma, meslek örgütleri arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve gazetecilik alanındaki ortak dayanışmanın sürdürülmesi mesajlarıyla sona erdi.




