TBMM'de açılım sürecine ilişkin hazırlanması beklenen çerçeve yasa teklifinin görüşme takviminde değişikliğe gidildi. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre teklifin bu hafta Genel Kurul gündemine alınması planlanırken, son değerlendirmeler doğrultusunda sürecin gelecek haftaya bırakıldığı belirtiliyor.
Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç'ın haberine göre, teklifin Çocuk Koruma Kanunu Teklifi ile birlikte TBMM Genel Kurulu'nda ele alınması öngörülüyor. İktidarın her iki düzenlemeyi de kısa sürede yasalaştırarak Meclis'i yaz tatiline çıkarmayı amaçladığı ifade ediliyor.
Çerçeve yasa teklifinin TBMM Başkanlığı'na hangi tarihte sunulacağı ise henüz kesinleşmedi. Kulislerde düzenlemenin bugün ya da pazartesi günü Başkanlığa sevk edilebileceği değerlendirilirken, taslak üzerindeki teknik çalışmaların devam etmesi nedeniyle takvimde son dakika değişikliklerinin yaşanabileceği belirtiliyor.




