Haber Merkezi - CHP'nin İzmir Çeşme Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Lâl Denizli, resmi sonuçlara göre belediye başkanı seçildi.

Lâl Denizli, sandıkların yüzde 100'ünün açıldığı ilçede yüzde 53,69 ile seçimi kazandı. Denizli'nin en yakın rakibi MHP'li Esat Tanık yüzde 34,38'e ulaştı. Böylece Denizli, Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı seçildi.

Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı seçilen Denizli, X hesabından yaptığı açıklamada "Teşekkürler Çeşme! Çeşme halkının teveccühü ile, önümüzdeki beş yıl boyunca büyük bir onur ve gururla Çeşme'ye Başkanlık yapacağım. Bana Çeşme'nin ilk kadın Belediye Başkanı olma mutluluğunu yaşatan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yediden yetmişe tüm yurttaşlarımıza hizmet edecek, sizlerin refahı için çalışacağım" sözlerini kullandı.

AFAD, Reisi'yi arama çalışmalarına katılacak AFAD, Reisi'yi arama çalışmalarına katılacak

Lâl Denizli kimdir?

1992 yılında İstanbul doğumludur. Eğitim hayatına uluslararası alanda tanınan okullarda adım atan Denizli, Lycee Français Pierre Loti d’İstanbul ve LYCÉE L’Ermitage / Paris gibi prestijli okullardan mezun oldu. Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi lisansı ve Hukuk yan dalı ile lisans eğitimini tamamlayıp, aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yaptı.

Sosyal sorumluluklar alanında da etkin olan Denizli, 2011’de Van Depremi’nde Akut Saha Gönüllüsü olarak, 2015’te Diyarbakır’da Doğu/Batı Çocuklarının Yaşamsal Gözlem Raporörü olarak, ve 2017’de UNHCR’nin Göçmen ve Mülteci Sınır Kampı’nda Gözlemci olarak görev aldu. Ayrıca 2017-2020 yılları arasında Mim Sanat Derneği bünyesinde Sevgi Evleri’nde yaşayan devlet koruması altındaki çocuklara gönüllü yaratıcı drama öğretmenliği yaptı, 2020’de Elazığ Depremi’nde AFAD Saha Gönüllüsü olarak görev aldı, aynı yıl Edirne Belediyesi ve UNHCR iş birliğiyle Edirne Sınır Kapısı Mülteci Kampı’nda Saha Gözlemcisi ve Gönüllüsü olarak çalıştı. 2021’de İstanbul Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmış ve aynı yıl İzmir Depremi’nde Bayraklı Belediyesi’nin Saha ve Çadır Kent Sorumlusu olarak görev aldı. 6 Şubat Depremlerinde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde Saha ve Dağıtım Sorumlusu olarak görev yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde çeşitli kademelerde görev alan Denizli 2010 – 2012 yılları arasında Beşiktaş Gençlik Kolları’nda Etkinlik ve Faaliyetlerden Sorumlu olarak başladığı görevine, 2012 – 2015 yılları arasında Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcılığı ve Eğitim Sekreterliği gibi kritik pozisyonlarda devam etti. Denizli, 2014 yerel seçimlerinde İstanbul İkinci Bölge Seçim Koordinasyon Başkanı, 2018 genel seçimlerinde İstanbul İl Seçim Koordinasyon sorumlusu, 2019 yerel seçimlerinde seçim koordinasyon ve saha sorumlusu ve 14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçim Kampanyası Saha Koordinatörü gibi pozisyonlarda çalıştı. Ayrıca CnnTürk’ün haber departmanında muhabirlik ve stajyerlik yaptı.

Fransızca, İngilizce ve İspanyolca dillerini çok iyi derecede bilen Denizli, aynı zamanda ünlü teknik direktör Mustafa Denizli'nin de kızıdır. 

Muhabir: Haber Merkezi