Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimlerinde 56 yıl aradan sonra Artvin Yusufeli’ni kazandı. Göreve başlayan Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci, "56 yıl aradan sonra partimiz ilk defa mazbata almıştır. Bu mazbatanın sahibi olan Yusufeli halkı, kime, ne zaman mazbatayı vereceğini gayet iyi biliyor. Bu saatten sonra parti rozetimizi bir kenara bıraktık. Yeni rozetimiz buradadır; Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağıdır" ifadelerini kullandı. 

ANKA'dan Uğur İstanbullu'nun haberine göre, CHP’nin 56 yıl sonra seçimi kazandığı Artvin Yusufeli’nde belediye başkanı seçilen Demirci, AKP’li eski Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’den devir teslim töreniyle görevini devraldı. 

Demirci, törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 

Ayşe Ateş ölüm tehditleri aldığını söyledi Ayşe Ateş ölüm tehditleri aldığını söyledi

"Bugün Yusufeli için tarihi bir gün. 56 yıl aradan sonra partimiz ilk defa mazbata almıştır. Bu mazbatanın sahibi olan Yusufeli halkı, kime, ne zaman mazbatayı vereceğini gayet iyi biliyor. Bu saatten sonra parti rozetimizi bir kenara bıraktık. Yeni rozetimiz buradadır; Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağıdır. Bir çift mavi gözün ışığında, Türk bayrağı gölgesinde ilçemize hizmet etmeye hazırız. Biliyorum ki ilçemizde çok sıkıntılar var. Yeni kurulan bu ilçede insanların yaşayabileceği, rahat rahat gezebileceği, sosyal imkanları, sağlık imkanları, eğitim imkanları olan bir şehrin inşası yolunda verilen bu mazbatanın hakkını sonuna kadar yerine getireceğime buradan herkesin önünde söz veriyorum. Bu mazbatanın onurunu, sorumluluğunu, gururunu yaşamak bizlere nasip oldu ama sizlerin sayesinde. İyi ki varsın Yusufeli, iyi ki varsınız."

Editör: Haber Merkezi