Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 22 yıl önce emekli maaşının 1,5 asgari ücret seviyesinde olduğuna dikkat çekti. 

"31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri" kapsamında Balıkesir'in Bandırma ilçesine giden Özel, Cumhuriyet Meydanı'nda partisince düzenlenen "halkla buluşma" programında vatandaşlara hitap etti.

Burada yaptığı konuşmada, enflasyon karşısında emekli maaşlarına gereken zamların yapılmadığını ileri süren Özel, şöyle konuştu: 

"Bugün 10 bin lira en düşük emekli maaşı, açlık sınırından bile 7 bin lira aşağıdadır. Bugün Bandırma'da en düşük ev kirası 10 bin liradır, emekli eve girse karnı açtır, karnını doyursa sokakta kalacaktır. Bir devlet, emeklisine bunu yapamaz. Dünyanın gelişmiş ülkeleri emeklilerini dünyanın öbür ucunda tatile yollarken, en iyi hayat şartlarını sağlarken bu ülkenin ömürleri çalışmakla geçmiş emeklilerine bunu reva görmek doğru değildir." 

Öte yandan, konuşmasında,mazot fiyatlarındaki artışa da değinen Özel, "ÖTV'siz mazot gemilere, yatlara var ama bundan sonra ÖTV ve KDV'siz mazotu çiftçilere ya alacağız ya alacağız" dedi. 

Uludağ Ekonomi Zirvesi sona erdi Uludağ Ekonomi Zirvesi sona erdi

Editör: Haber Merkezi