Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, seçimin iktidar eliyle eşitsiz şartlarda gerçekleştirildiğini vurgulayarak, devletin bütün imkanlarının bir parti için seferber edildiğini söyledi. 

Orantısız bir devlet gücüyle, CHP adaylarının kendi öz güçleri ile mücadele ettiğinin altını çizen Özel, "Demokrasi tarihimiz boyunca devlet ile millet ne zaman yarıştıysa millet kazanmıştır. Bugün devletle millet yarışıyor. Bugün devlet ile Türkiye ittifakı yarışıyor. Milletimiz yine millete kazandıracaktır” dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim öncesi İzmir'i ziyaret etti. 

Ziyareti kapsamında Balçova Belediyesi'ne de giden Özel, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, sözlerine "Yarın sandıklar açıldığında İzmir'in güneşi sandıklara gelsin" diyerek başladı. 

Kürşad Zorlu: "Tasarruf edilmesi planlanan parasal büyüklük ne kadardır?" Kürşad Zorlu: "Tasarruf edilmesi planlanan parasal büyüklük ne kadardır?"

Konuşmasında, partilerin üst yönetimlerinde oluşmayan ittifakın seçmen nezdinde kurulduğunu belirten Özel, sözlerine şöyle devam etti: 

"Yarın büyük bir zafer kazanacağız. Çok umutluyuz. Geçmişte büyük ittifaklarla sağladığımız başarıyı seçmenin vicdanıyla ve 'Türkiye İttifakı' ile başaracağız. Demokrasi hep birilerinin, kendisine ve yandaşlarına kazandırmak; emekçilerin, emeklilerin süründürülmesi değildir. Ben veya herhangi bir adayım bir kişinin bile kalbini kırdıysa özür dileriz. 1 Nisan'da Türkiye demokrasisi çok önemli bir güne adım atacak."

"Bugün devletle Türkiye İttifakı yarışıyor"

Öte yandan, kampanya dönemindeki eşitsizlikler ve devlet imkanlarının AKP adayları lehine kullanılmasına da işaret eden Özel, şöyle dedi: 

"Türkiye'de bir partiyi devlet olarak gören anlayış olduğu müddetçe adil bir seçime ortamından bahsedemezsiniz. Devletin bütün imkânları bir parti için seferber edildi. Siyaset yapmayacakları söylenen bakanları siyasete karıştılar. Türkiye'nin her yerinde adaylarımız kendi öz güçleriyle mücadele etti. Devletle millet ne zaman yarıştıysa millet kazanmıştır. Bugün devletle 'Türkiye İttifakı' yarışıyor."

Editör: Haber Merkezi