Haber Merkezi - CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çan partilerinin en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olmasına yönelik çağrının kabul görmediğini hatırlatarak, SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yönelik yeni bir düzenlemeye Meclis'te destek vereceklerini söyledi. Son dönemde akaryakıta yapılan zamların şoför esnafını olumsuz etkilediğini söyleyen Çan, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım ile taksi tarifelerine yapılan zamların şoför esnafının suçu gibi bir algı oluşturulduğunu ancak başta akaryakıt olmak üzere ulaşım sektöründeki birçok ürüne zam geldiğini ve şoförlerin ulaşım ücretlerine zam yapmak zorunda kaldığını dile getirdi.

İzmir'de elektrik akımı olayında 9 kişi tutuklu yargılanacak İzmir'de elektrik akımı olayında 9 kişi tutuklu yargılanacak

Çan, şoförlerin ayrıca ehliyet affı talebi olduğunu belirterek ehliyetlerine el konulan esnaftan "insan canına kast etmeyen", "yaralamaya sebebiyet vermeyen" ve "madde bağımlısı olmayanlar" için bir defaya mahsus af getirilmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi