Can Atalay için 'Adalet Nöbeti': Can'ın dışarda olması, deprem yaralarının araştırılması demek Can Atalay için 'Adalet Nöbeti': Can'ın dışarda olması, deprem yaralarının araştırılması demek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Katip Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, yaş çay taban fiyatının en az 25 liraya yükseltilmesi ve çay üreticilerinin teşvik uygulamalarının acilen artırılması gerektiğini söyledi. 

CHP'li Suiçmez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, mayıs ayında yaş çay taban fiyatının belirleneceğini anımsattı. 

Çay işleme sektöründe çeşitli büyüklükte 207 fabrikanın bulunduğunu, bunun 160'nın özel sektöre ait olduğunu kaydeden Suiçmez, çay üreticilerinin hem zaman hem de finansal açıdan baskı altında kalarak, ürünlerini değerlerinin çok altında satmaya zorlandığını vurguladı.

Öte yandan, yaş çay taban fiyatının her yıl mayıs ayında belirlendiğini ve yıl sonuna kadar sabit kaldığını ekleyen Suiçmez, yaş çay fiyatlarının değerinin, enflasyon karşısında hızla düştüğünü belirtti. 

Muhabir: Ahmet Ertüm