Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a, yeni makam aracı aldığı ve Arapça bilmediği iddiaları üzerinden eleştirilerde bulundu. “Diyanet kurumumuz da ele yazılan kopyalardan ve Arapça bilmeyen Diyanet işleri başkanı tarafından yönetiliyor" diyen Adıgüzel, "Maddi dünyamız da manevi dünyamız da perişan olmuş durumda. AK Partili seçmen için de rahatsız edici, benim için çok daha fazla rahatsız edici. Ali Erbaş’ın hemşehrim olmasından utanıyorum. Ali Erbaş’ın derhal görevinden biraz onuru varsa istifa etmesi lazım” ifadelerini kullandı. 

ANKA'nın haberine göre, Adıgüzel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için yeni bir makam aracı satın alındığı yönündeki iddiaları değerlendirdi. 

Erbaş’ı istifaya çağıran Adıgüzel, şunları söyledi:

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplandı İYİ Parti Başkanlık Divanı toplandı

“Bugünlerde tasarruf tedbirleri konuşuluyor. Tam da bu günlerde Diyanet İşleri Başkanımızın altıncı makam aracı aldığını öğreniyoruz. Herhalde yedincisi A7, sekizincisi A8 olacak. Biz Diyanet İşleri Başkanı’nın açılışını yapmaya gittiği camilerden daha fazla parayı yolda giderken harcadığını biliyoruz. Diyanet İşleri Başkanı’nın açılış yapamaya giderken harcadığı para, açılışını yaptığı camiden daha fazla. Yine yakınlara araçlarını tahsis ettiği, Ordu Üniversitesi’nde yakınlarını istihdam ettiğiyle ilgili çok sayıda şikayet de vardı."

“Diyanet kurumumuzu Arapça bilmeyen Diyanet İşleri Başkanı yönetiyor"

Öte yandan, Erbaş'ın hiçbir hutbede 10 Kasım dahil Atatük’ten bahsetmediğini anımsatan Adıgüzel, Diyanet İşleri Başkanı'nın insanlar açlıkla imtihan edilirken altıncı makam aracını satın aldığını vurguladı.

CHP'li Adıgüzel, "Maddi dünyamız da manevi dünyamız da perişan oldu" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Arapça bilmediği, duaları avucunun içerisine yazıp da oradan okuduğu ortaya çıktı. Öyle bir enteresan dönem yaşıyoruz ki ekonomiyi ışık saçan gözlerden, emekli ve memur maaşını istatistik kurumunun yalan yanlış sözleriyle yönetilen bir ülkede maalesef Diyanet kurumumuz da ele yazılan kopyalardan ve Arapça bilmeyen Diyanet İşleri Başkanı tarafından yönetiliyor. Maddi dünyamız da manevi dünyamız da perişan olmuş durumda. AK Partili seçmen için de rahatsız edici, benim için çok daha fazla rahatsız edici. Ali Erbaş’ın hemşehrim olmasından utanıyorum. Ali Erbaş’ın derhal görevinden biraz onuru varsa istifa etmesi lazım."

Editör: Haber Merkezi