Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti dönüşü kamu harcamalarında tasarruf yapılacağı açıklamasına ilişkin “85 milyona her fırsatta sabır çağrısı yapan Erdoğan, önce kendi itibarından tasarruf etsin. Hem kamuya hem de yurttaşlarımıza örnek olsun” dedi.

CHP'li Karabat: Mehmet Şimşek günü kurtarmak istiyor CHP'li Karabat: Mehmet Şimşek günü kurtarmak istiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada; resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamaların gözden geçirileceğini bildirdi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 'tasarruf tedbirlerine önce saraydan başlanması' yönünde çağrıda bulundu. 

“Günlük 33,6 milyon lira harcayan saray tasarruf edecek mi?"

Öte yandan, söz konusu tasarruf çağrılarına hiçbir kamu kurumunun uymadığını ileri süren Başevirgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamuda tasarruf genelgeleri havada uçuşa dursun, bu genelgeler ne bir kamu kurumuna ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uğruyor. Ancak Erdoğan hala kamuda tasarrufa yönelik önlemler alınacağını ifade ediyor. Cumhurbaşkanına soruyoruz, 2024 yılında dakika başına 23 bin lira, günlük 33,6 milyon lira harcayan saray tasarruf edecek mi? Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yanı sıra Kısıklı Konutu, Vahdettin Köşkü, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı, Beylerbeyi Sarayı gibi 9 çalışma ofisi 7/24 Cumhurbaşkanı’nın kullanımına hazır olarak bekliyor. Cumhurbaşkanı bu çalışma ofislerinden tasarruf edecek mi?”

Muhabir: Ahmet Ertüm