Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Konya metrosunun bitirilmesini talep etti. 

Konya-Antalya Yüksek Hızlı Tren projesi, Bektaş, Cihanbeyli, Kulu ve Altınekin ilçelerine araç muayene istasyonu ve Seydişehir Alacabel Tüneli'nin son durumuna ilişkin projelerin muhataplarına yönelttiği sorulara yeterli cevapları alamadığını vurgulayan Bektaş,  "2024 yılında Konya metrosu için ayrılan bütçeyi biliyor musunuz? 3 bin Türk Lirası yani 100 Amerikan Doları" dedi.

AKP'li Türkeş Bakan Tunç'a tepki gösterdi AKP'li Türkeş Bakan Tunç'a tepki gösterdi

"Konya, tarımın başkenti niteliğinde"

Öte yandan, tarımsal üretime de dikkat çeken Bektaş, Konya'nın tarımın başkenti niteliğinde bir kent olduğunu ama yanlış politikalar nedeniyle her geçen gün tarımsal üretimin düştüğünü kaydetti. 

Milletvekili Bektaş, "Konya milletvekili olarak bunu da sordum; 'Son 5 yılda kaç çiftçimiz tarımı bırakmak zorunda kaldı?' diye. Bakanlık cevap vermeye bile tenezzül etmemiş. Konya'da çiftçilerin sayısı ne kadar azaldı bunu bilmek kamu yararı gereğidir" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi