Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Murat Çan, tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarca popülasyonuyla mücadelede ilaçlama yönteminin tek başına yeterli olmadığını belirtti. Mücadelenin biyolojik yöntemlerle güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Çan, Karadeniz Bölgesi'nin, fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine büyük zararlar veren kahverengi kokarca zararlısının tehdidi altında olduğunu vurguladı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Hatay'da konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Hatay'da konuştu:

Çan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kahverengi kokarca popülasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünya genelinde iki yöntem benimsendiğini ve birçok yerde uygulandığını ekleyen Çan, şöyle konuştu:

"Bu yöntemlerden biri kimyasal mücadele, yani ilaçlama. Ülkemizde 7 yıldır bu yöntem üzerine odaklanıldı. Ancak bu istilacı türün bugün ülkemizde ulaştığı popülasyonun büyüklüğü, tek başına ilaçlama yönteminin yetersiz olduğunu gösteriyor. Bunun mutlaka diğer yöntem olan biyolojik mücadeleyle de desteklenmesi gerekiyor. Bunun için kahverengi kokarca zararlısının yumurtalarını büyük oranda imha eden ve popülasyonunu sınırlayan bir arı türü olan samuray arısının bölgeye salınması gerekir. Ancak bunun da laboratuvar çalışmalarıyla yapılması gerekiyor."

Editör: Ahmet Ertüm