Bingöl Valisi Usta, bıçaklı saldırıda yaralananları ziyaret etti Bingöl Valisi Usta, bıçaklı saldırıda yaralananları ziyaret etti

Nihal Alp / Ankara

 24 Saat'e konuşan CHP Meclis Grup Başkanvekili, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, iktidarının devamının peşinde

 Sokaktaki insanların yeni bir Anayasa ihtiyacı olmadığının altını çizen Günaydın şöyle konuştu:

"İnsanlar aç, insanlar işsiz, kimsenin böyle bir derdi yok. Önce halihazırdaki anayasaya uyacaksın, bunlara uymuyorsun, beni bağlamaz diyorsun, saygı duymuyorum diyorsun. Yenisini niye istiyorsun? Yargı tel tel dökülüyor, ne Anayasası? Erdoğan, iktidarının devamının peşinde."

Günaydın yeni Anayasa için gerekli iktidar çoğunluğunun da Meclis'te bulunmadığını belirterek, "Meclis'te yeni bir Anayasa'ya AKP ve MHP'den başka sıcak bakan yok. Görüşmeler yapılıyor tabii. Biz de görüşürüz ama yeni bir Anayasa'yı değil. Başka konuları, halkın gündeminde olanları görüşürüz. Ekonomiyi konuşuruz. Biz çay mitingindeyiz, maden faciasindayiz, emekli mitingindeyiz, her yerdeyiz. Sesimizi daha da yükselterek olacağız" dedi. 

DEM Parti seçeneği

Günaydın, Meclis'teki diğer partilerin yaklaşımlarına da değinerek iktidarın bu konuda DEM Parti'yle diyalog kurmak isteyebileceğini ekledi.

Anayasa değişikliği ya da yeni Anayasa'nın Meclis'te kabul edilmesi için milletvekillerinden 400'ünün oyu gerekiyor. Halk oyuna gitmek için ise 360 oyu bulmak gerekli.

"Para fazlasıyla var"

Günaydın, asgari ücretin yükseltilmesi konusunda ise şöyle konuştu:

"Hükümetin izlediği yol bir siyasi tercihtir. Fakirden zengine varlık transferi. Para yokmuş, ne münasebet. Para var, fazlasıyla var. Sen vergileri silersen, denetimsiz ihaleler verirsen, varlıkları bir avuç yandaşına devşirirsen, yok dersin."

Onursal genel başkan

Gökhan Günaydın, CHP'nin önceki Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun siyasete devam etmek istediği konusundaki değerlendirmeler hatırlatıldığında ise "Biz Kemal Kılıçdaroğlu'nu onursal genel başkanımız olarak görmek istiyoruz" dedi.

Editör: Nihal Alp