Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, stajyer ve çırakların işe başladığı günüb emeklilik için sigorta başlangıç tarihi sayılması gerektiğini belirtti. 

Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem

Konuya ilişkin hala bir sonuç alamadıklarını vurgulayan Gürer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 6 Mayıs 2023 Kayseri mitinginde küçük esnaf olarak nitelendirdiği bazı meslek kollarını söyleyerek müjde verdiğini anımsattı.

"Söz havada kaldı. Stajyer ve çıraklar işe başladığı gün emeklilik için sigorta başlangıç tarihi sayılmalıdır" diyen Gürer,  AKP iktidarları döneminde çalışma yaşamında oluşan sorunların katlanarak arttığına dikkat çekti.

Öte yandan, Gürer, emeklinin enflasyona karşı korunamadığını ve genel seçim öncesi 9000 gün olan prim gün sayısının bir yıldır düşürülmediğini de hatırlattı. 

“Emeklilik için gün sayısı düşürülmeli"

Ekonomiye, istihdama, büyümeye katkı sunan BAĞ-KUR’luların emeklilik için gün sayısının düşürülmesini beklediklerine değinen Gürer, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"1990'lı yıllarda esnaflık, ticaret ve çeşitli meslek kollarında çalışma hayatını sürdürmüş, maliye ve oda kayıtları bulunan, vergisini ödemiş fakat BAĞ-KUR kayıt ve tescilleri olmayan vatandaşların BAĞ-KUR tescillerinin onaylanması istekleri karşılanmalıdır. Staj ve çırak olarak işe başlayıp sigorta kartı verilen, sonrasında 18 yaş altı olduğu için öğrenci sayılarak emekliliğe esas yaşlılık sigortası için günleri sayılmayanların da hakları verilmeli. Staj ve çırak işe başladığı gün emeklilik için sigorta başlangıç tarihi sayılmalıdır.” 
 

Editör: Haber Merkezi