Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 kişi tutuklandı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 kişi tutuklandı

Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)  basın toplantısı düzenledi.

CHP'li Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkındaki açıklamasının milyonlarca kişiyi derinden yaraladığını belirtti.

Bakan Işıkhan'ın öncelikli görevinin çalışma yaşamındaki sorunlara çözüm üretmek olduğunu vurgulayan Gürer,  Işıkhan'dan, vatandaşların mağduriyetlerini giderecek adımlar beklediklerine dikkat çekti. 

Emeklilikte adalet arayanlara da işaret eden Gürer, açıklamasında, "Böyle bir çalışma beklerken staj ve çırak mağdurları ile emeklilikte adalet arayanların beklentileri için 'gündemimizde yok' açıklaması bizler için üzücü, kırıcı ve düşündürücü olmuştur" cümlelerine yer verdi. 

Öte yandan, son bir ayda birçok öğrencinin staj ya da çıraklık yaptığı yerde iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen Gürer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"18 yaşın altındaki o bedenleri en ağır işlerde dahi çalıştırıyorsunuz ve bunları öğrenci olarak tanımlıyorsunuz ama diğer yandan aynı iktidarın denetimindeki TÜİK'in genç işsizlik konusundaki çalışmasında bunlar işçi olarak gösteriliyor. Bu bir iki yüzlülük. Stajyer ve çırağı Türkiye'deki işsizliği düşük göstermek için işçi göstereceksiniz ama emeklilik başlangıcı esas alındığında öğrenci göstereceksiniz. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Stajyer ve çırakların mutlak suretle işe başladıkları günün emekliliğe esas sigorta başlangıcı olarak da kabul edilmesi bir haktır. Bu mağduriyet giderilmelidir."

Editör: Haber Merkezi