Haber Merkezi - CHP Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, “Sayın Cumhurbaşkanı televizyonlarda sürekli, ‘Şu kadar konutu depremzedelere, hak sahiplerine teslim ettik’ diyor. Oysa gerçekler bunun tam tersi. Gaziantep Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İslahiye’de konut teslim tutanağı diye bir evrak imzalatıyor vatandaşlarımıza. Vatandaşlara imzalatılan bu konut teslim tutanağında ‘Bu konutu, oturur durumda eksiksiz olduğunu ve gözle görünür hiçbir kusurunun bulunmadığını görüp tetkik ederek kabul ettiğimi beyan ederim.’ diyor. Teslim edilen konutlar ise dört duvardan başka bir şey değil” dedi.

Belkge

Ankara Kent Konseyi'nden CHP ve MHP Grup Başkan vekillerine ziyaret Ankara Kent Konseyi'nden CHP ve MHP Grup Başkan vekillerine ziyaret

"Taksitlerin miktarı belirsiz"

Depremzedelerin, deprem konutlarına ne kadar ödeme yapacağının yasal bir düzenlemeye, açıklığa kavuşturulmadığını da belirten Öztürkmen, taksitler hakkında şu açıklamada bulundu: “Vatandaşın ısrarları üzerine, teslim edilen konutlarda eksikliklerin bulunduğuna dair belgeler düzenlenmiş olsa da burada vatandaşa kurulan asıl tuzak, konut teslim tutanağının altında. Diyor ki, ‘7269 sayılı afetler yasası gereği konutu teslim aldığım tarihten itibaren 2. yılından itibaren 18 yılda yıllık eşit taksitler halinde ilgili bankaya ödemelerini yapacağımı taahhüt ederim’. Peki kaç lira, ne kadar ödeyecek vatandaş? Bu konutlar karşılığında depremzede ilgili bankaya, TOKİ adına 1 milyon mu, 3 milyon mu, 5 milyon mu ödeyecek, taksitler ne kadar olacak, vatandaş bu meblağı ödeyebilecek güce sahip mi, bu bütünüyle belirsizdir. Bu apaçık bir tuzaktır.”

Muhabir: Haber Merkezi