Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakın zamanda CHP'ye gideceğim Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakın zamanda CHP'ye gideceğim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapatılacağı yönündeki açıklamasına yönelik yaptığı konuşmada, "Bu ülkenin güvenliğinden sorumlu Bakanı, 1 Mayıs Taksim’de kutlanırsa güvenliği sağlayamayız diyerek o makamda boşa oturduğunu kameralar karşısında ilan etmiştir. Madem öyle kendisini bugün gereğini yapıp istifa etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.  

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmayacağını bildirdi. CHP'li Taşcıer ise Bakan Yerlikaya'nın yasak açıklamasına tepki gösterdi.

"Taksim'i yasaklıyorsanız o koltukta oturmayın"

"İçişleri Bakanı’nın Taksim’le ilgili açıklamaları tam manasıyla büyük bir acziyetin göstergesidir" diyen Taşcıer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkenin güvenliğinden sorumlu Bakanı, 1 Mayıs Taksim’de kutlanırsa güvenliği sağlayamayız diyerek o makamda boşa oturduğunu kameralar karşısında ilan etmiştir. Madem öyle kendisini bugün gereğini yapıp istifa etmeye davet ediyoruz. Eğer 42 bin polisle sokaklarda olacağız deyip de güvenlik endişesi var diye Taksim’i yasaklıyorsanız, o koltukta oturmayın."

"Anayasa'ya uymamakta inat ediyorlar"

Öte yandan, terör örgütleri kartına sarılıp algı yaratmaya ve söz konusu yasağa gerekçe uydurmaya çalıştıklarını ileri süren Taşcıer, şunları söyledi: 

"Bir kez daha Anayasa Mahkemesi kararını yok sayıyorlar. Yürütme olarak açıkça yargı erkine kafa tutuyorlar. Gündemine Anayasa değişikliğini alan iktidar, bugüne kadar olduğu gibi hala Anayasa’ya uymamakta inat ediyor. Ve Belli ki 31 Mart’ta milletin verdiği cevabı da almış değiller. Biz tekrar ve tekrar ifade ediyoruz, 1 Mayıs Taksim’dir, Taksim 1 Mayıs’tır."

Muhabir: Ahmet Ertüm