Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin "İl Danışma Meclisi" programında konuştu.

Günlerdir AK Parti'ye katılacağı ileri sürülen CHP’li Tuzla ve Çekmeköy belediye başkanları Eren Ali Bingöl ve Orhan Çerkez ile Şile Belediye Başkanvekili Sacit Terzi, bugün AK Parti'ye katıldı.

Üç ismin rozetini de Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

"Son 6 ayda 166 bin 612 kardeşimizi saflarımıza dahil ettik"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İstanbul il teşkilatımız, İstanbul'daki belediyelerimiz, meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımıza maşallah! Adanmışlık ve bayrak yarışı anlayışıyla davamıza ve şehrimize hizmet etmeyi sürdürüyor.

Üye sayımızı artırarak, büyüyerek, güçlenerek yola devam ediyoruz. Mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı, hatta site site çalışarak 'Türkiye Yüzyılı'nı milletimizle inşa ediyoruz. Şehirleşmenin artmasıyla her site bir teşkilat anlayışıyla, komşuluk hukukunu güçlendiren, gönüllere dokunan yeni nesil teşkilatçılık modellerinden birini ilk etapta İstanbul'da hayata geçirmeye başladık.

Yeni üye seferberliğimizin başta İstanbul olmak üzere ülkemiz genelinde teşkilatlarımıza yepyeni heyecan kazandırdığını görüyoruz. Üye sayısı itibarıyla Türkiye'nin açık ara birinci partisiyiz. Geçen ay açıklanan verilere göre üye sayımız 11 milyon 710 bine ulaştı! Son 6 ayda 166 bin 612 kardeşimizi saflarımıza dahil ettik.

Son 15 ayda sadece İstanbul'da partimize 252 bin yeni üye kazandırdık. İstanbul'da üye sayımızı 2 milyon 198 bine çıkardık. En çok üye yapan ilçelerimiz ise: Beyoğlu, Ataşehir, Kartal, Fatih ve Zeytinburnu oldu.

"Burada herkesin hikâyesine bir yer var"

Toplumsal temsil açısından da ülkenin en büyük siyasi hareketiyiz. 86 milyonun tamamına aynı nazarla bakıyor, hiçbir ayrım yapmadan her vatandaşımızı bağrımıza basıyoruz. Bu yüzden AK Parti bir Türkiye kitabıdır diyoruz! Burada herkese bir sayfa var, herkesin hikâyesine bir yer var.

14 Ağustos'ta kuruluşumuzun 25. yıl dönümünü idrak edeceğiz. İnşallah Ankara'da coşkulu bir mitingle 25. yaşımızı kutlayacağız.

Üsküdar Belediye Meclisi başkanvekili seçimi için sandık başına gidiyor
Üsküdar Belediye Meclisi başkanvekili seçimi için sandık başına gidiyor
İçeriği Görüntüle

Ahlaki üstünlük de psikolojik üstünlük de bu çatı altındadır. Bugün büyük AK Parti ailemize katılan belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize hoş geldiniz diyorum. İlçelerine hizmet çabalarında her zaman yanlarında olacağımızı önemle vurgulamak istiyorum. AK Parti ve Cumhur İttifakı'na yönelik artan ilginin sırrını çözmek için detaylı analizlere, beyin fırtınalarına gerek yok. Son günlerde muhalefet cephesinde yaşanan tartışmalara ve niteliğine bakmak bile bunu anlamak için kâfidir. Bizim gündemimizle onların gündemi arasında dağlar kadar fark var.

"İstanbul'un dört bir yanında riskli yapıları dönüştürüyoruz"

Onların gündeminde kimin figüran, kimin hain olduğunu tespit etmek var. Bizim gündemimizde terörsüz Türkiye süreciyle ülkemizin sorunların çözüm bulma gayreti var. Eski ve yenisiyle onların gündeminde internet hesaplarını, il-ilçe başkanlığını bölüşmek var. Bölgemiz belki de son asrın en büyük krizlerinden birini yaşıyor ama bu bizim muhalefetin umurunda bile değil. Lafa gelince ülkeyi yönetmeye talipler ama gündemlerinde Türkiye yok. Ne ekonomide ne şehircilikte ne dış politikada ne de iç siyasette bize ve millete faydası olacak, ufkumuzu açacak hiçbir önerileri yok. Biz ise tüm bu zorlu konjonktüre rağmen Türkiye'yi kalkınma rotasında tutuyor, insanımızın sorunlarına çare bulmaya gayret ediyoruz. Sizin her gün yaşadığınız gibi bugün trafiğin yanı sıra İstanbul'un en önemli sorunlarından biri kentsel dönüşümdür.

İstanbul, çarpık ve sağlıksız kentleşmenin yoğun olduğu bir şehirdir. Yapı stoğunu güçlendirmek, siyasetten öte bir milli güvenlik sorunudur. Şu an her iki kentsel dönüşümden birini İstanbul'da yapıyoruz. Şehrimizin dört bir yanında riskli yapıları dönüştürüyoruz.

"Muhalefet partilerinin artık Türkiye standartlarına çıkmasının vakti geldi"

Türkiye'den kopuk, milletin gündeminden kopuk, hayatın ve siyasetin gerçeklerinden kopuk bir muhalefetin bu ülkeye hiçbir hayrı dokunmaz. Aynı şekilde suç örgütleriyle, rant şebekeleriyle bağını kesemeyen, sırtını Türkiye ile hesabı olan birtakım güç odaklarına dayayan bir muhalefet de Türkiye'ye ve Türk demokrasisine fayda getirmez. Hangi kanatta olursa olsun muhalefet partilerinin artık Türkiye standartlarına çıkmasının vakti gelmiştir. Türkiye hepimizin ortak paydasıdır. Türkiye Cumhuriyeti hepimizin müşterek yuvasıdır. Hangi kökenden olursak olalım hepimiz Türk milletinin fertleriyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan süreç mesajı

Cumhur İttifakı olarak ülkemizin terör meselesini çözmek için önemli bir süreç başlattık. Terörsüz Türkiye sürecimizi yol kazası olmadan bugüne kadar getirmeyi başardık. 40 yıldır Türkiye'ye ayak bağı olan, enerjimizi, kaynaklarımızı, zenginliğimizi tüketen, 10 binlerce insanımızın hayatına mal olan bu meselenin çözülmesi hususunda ciddi bir talep var toplumda. Halkımız, ülkemize ekonomik faturası 2,3 trilyon doları aşan bu sorunun artık kalıcı biçimde çözülmesini istiyor.

Bunu da AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak elbette, siyaset kurumunun da desteğiyle bizim başaracağımıza inanıyorum. Biz de bu inancın boşa çıkartılmasını istemiyoruz. Meselenin çözümü noktasında toplumun farklı kesimlerinde oluşan güçlü mutabakatın heba edilmemesi, gündelik siyasetin geçici hesaplara kurban edilmemesi gerektiği inancındayız. MHP ile ilk günden itibaren yapıcı ve samimi tavrımızı defalarca ortaya koyduk. Çözümden yana olduğumuzu, bunun için hasbi bir mücadele verdiğimizi her kritik kavşakta net biçimde gösterdik. İnşallah önümüzdeki günlerde de aynı yapıcı tavrı sürdüreceğiz.

Yasal düzenlemenin Meclis'e gelmesiyle sürecin ivme kazanmasını temenni ediyoruz. Milletin sorunlarını çözmeyi şiar edinmiş partilerin katkılarıyla bu meseleyi bir an önce hâl yoluna koymak durumundayız."

Kaynak: Haber Merkezi