Deniz Ali Tatar

Dikili Belediye Başkanı yangına ilişkin açıklama yaptı Dikili Belediye Başkanı yangına ilişkin açıklama yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Can GünerAyrancı Ahalisi ve Ayrancım Derneği tarafından düzenlenen mahalle buluşmasına katıldı. Buluşmaya CHP milletvekilleri Aliye Timisi Ersever, Deniz Demir ve Okan Konuralp ile beraber katılan Güner, Ayrancı Mahallesi tarafından coşkuyla karşılandı. 

Çankaya ve Ayrancı'nın aydınlık yüzleriyle bir araya geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Güner, "Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına girdik. Geçtiğimiz yıl bir seçim atlattık. Her konuda istediğimiz sonucu elde edemedik belki; ama biz aynı zamanda bu ülkenin yılmayan ve direnen aydınlık yüzleriyiz. Onun için bizim kitabımızda vazgeçmek ve yıkılmak yok. Önümüzde bir seçim var. Geçtiğimiz yıl mülakatları kaldıracaklarına dair söz verdiler, bir yıl geçti kaldırmadılar. Ekonomiyi düzelteceklerini söylediler ama, bir yıl geçti ve daha kötüye gitti. İşssizliği çözemediler. Hayatın hemen her alanıyla iyiye giden bir şey yok. Onlar sözlerini tutmadılar, ama Çankaya'nın da Türkiye'nin de aydınlık insanları daha da son sözünü söylemedi. O sözümüzü, hep beraber 31 Mart'ta sandıklarda söyleyeceğiz" dedi.

Hüseyin Can Güner (2)

"Çankaya'yı bütün Türkiye'de konuşulur hale getireceğiz"

Gençleşme ve yeni yüzleri görme heyecanının parti tabanına da yansıdığını belirten CHP'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner, şunları söyledi: "Genel merkezimiz, parti meclisinden çıkan gençlerin ardından, daha çok genç adayları ilçelerde görevlendirdi. Ben de sizlerin içinden çıkmış bu sokaklarda büyümüş, bayrak asmış, broşür dağıtmış bir kardeşiniz olarak, bundan sonra da 31 Mart döneminde başarı elde edeğimize inanıyorum. Ancak o başarıyı elde ettikten ve 5 yılı geçirdikten sonra, Çankaya'yı bütün Türkiye'de konuşulur hale getireceğiz. Ama bunu yaparken de, sadece benim değil hepinizin başarısı olarak konuşulacağının sözünü de veriyorum." Ankara'nın diğer ilçelerindeki durumu da paylaşan Güner, "Evet, Etimesgut'ta iyiyiz, Mamak'ta iyiyiz, normalde aklımıza hiç gelmeyen Keçiören'de bile başa baş bir noktaya geldik. Adayımız çok dinamik ve Mansur başkan da destek veriyor. Tabi ki Çankaya, seçimlerin lokomotifidir. Bir oy nedir demeyeceğiz, o bir oy gençlerimizin çalınan geleceğini geri getirecek. O bir oyi kadınların bu kentte güvenli bir şekilde yaşamasını sağlayacak. Bir oy, bizim büyük bir toplum olarak Ankara'da da Çankaya'da da en iyi hizmetlere ulaşmamızı sağlayacak. En yüksek katılımla en çok belediye meclis üyesinin çıkartacağımız şekilde Çankaya'da sizlerin desteği, çok önemli" diyerek oy istedi.

Hüseyin Can Güner (3)

Kendi üzerine düşen görevi yerine getireceğine söz veren Güner, "Bizler, sizlerle beraber ortak aklı çalıştırararak, katılımcı bir anlayışla kentimizin sorunlarını birlikte test edip sorunları çözmek için bu göreve talibiz. Çok çalışacağız hep beraber, Eğer ki çevremizdeki insanlarda varsa motivasyon eksikliği, onu da biz hep beraber coşkuyla sağlayacağız. Ben sizlerde o enerjiyi görüyorum. Bu anlamda sizlerin desteği çok önemli" dedi. Projelerinden de bahseden Güner, yapılann  güzel işlerin tamamını devam ettireceklerini söyledi. Aynı zamanda yeni hizmetler sunacaklarını da ekleyen Güner, "Doğumdan itibaren yaşamın sonuna kadar, her alanda yurttaşlarımızın yanında olacağız. 5 yılda 10 yeni kreş açıp, kreş sayımızı 25'e çıkartmayı hedefliyoruz. Oyuncak Kütüphanesi ve Bilim Merkezi ile çocuklarımıza meraklarını keşfetme fırsatı sunacağız" dedi.

Hüseyin Can Güner (5)

Çankaya'da genç nüfusun fazlalığına dikkat çeken Güner, "13 üniversite Çankaya bölgesinde ve gençlerimizin çoğu Çankaya'da vakit geçiriyor. Genç arkadaşlarımız için bir Gençlik Merkezi kuracağız. Yurt sorunumuzu çözüp 'Modern Yurtlar' kuracağız. İstihdam alanında sorunlarımız var. Bu konuda esnafımızla da dayanışmaya hazırız ve onlar da talepte bulunuyorlar. Ve bir İstihdam Akademisi kurmayı hedefliyoruz. Kültürün ve sanatın başkenti olan Çankaya'da, geçmişten gelen bir kent belleğimiz var. Bize soruyorlar 'Sizin çılgın bir projeniz var mı' diye. Bizim çılgın projemiz, bu kenti tekrar eski ışıltılı canlı günlerine kavuşturmak olacak. Kenti sanatla canlandırmak adına, 12 ay boyunca içini kültür sanat etkinlikşeriyle dolduracağımız 'Kent festivali' adı altında her ay bir alanda organizasyonlar yapacağız" dedi. Yaş almış büyükler ve emekliler için de çalışacaklarını ekleyen Güner, "En çok mağdur edilmiş kesim, emekliler. Bir emekli bugün eğer ev sahibi değil, ev kirasını ödeyemez halde, sokağa çıkıp bir çay kahve içemez halde. Bir Emekli Lokali kurma projemiz var ve sosyalleşip vakit geçriecekleri "Emekliler Kampüsü" projesini hayata geçireğiz. Parklarımızda, bizim işletmemizde olacak kafeteryalar kurmayı hedefliyoruz. En azından emeklilerimize, sosyalleşme anlamında destek olacağız" dedi.

CHP'ye Çankaya Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunan 24 aday adayının seçilmemesi büyük tepkilere neden olmuştu. Hatta 19 aday adayı kazan kaldırmış ve PM öncesi Genel Merkez'e muhtıra niteliğinde bir bildiri yayınlamıştı. Bu konu hakkında gelen soruya da cevap veren Güner, "Aday adayları ile birlik ve dayanışma içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde bir çoğuyla bir araya geldik. Somut mazereti olanlar katılamadı ama, aday adayları tek bir hedeflerinin olduğunu söylediler. O da 31 Mart'ta Çankaya'da rekor oyla beni belediye başkanı seçmek oldu. Ne benim ne de diğer adaylarımızın birbirimizden üstün bir meziyeti yok. Partimiz de dedi ki, genç adaylara şans ve kadın adaylara öncelik vereceğiz. Çankaya'da da eşitler arasında ben öne çıktım ve aday seçildim" dedi.

Hüseyin Can Güner (1)

Editör: Deniz Ali Tatar