CHP kulislerinin gündemi olan "Erken seçim çağrısı yapılacak mı?" sorusunun yanıtı netlik kazandı. CHP'nin önceliği İstanbul ve Ankara'da örneği gösterilen sosyal belediyecilik uygulamalarının 31 Mart'tan sonra devralınan diğer belediyelerde de uygulanması olacak. CHP Genel Başkanlığı tarafından hazırlanacak Tasarruf Genelgesi esas alınarak halkın CHP'ye olan bağının artırılması ve güven duyması sağlanacak, belediye hizmetleri de tamamen halka dönük olacak.

Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP, 31 Mart’ta kazanılan belediyelerin toplam borçları ve borçların adreslerini ve borçların nasıl yönetileceğini içeren bir rapor hazırlayacak. Rapor, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmenin gündemlerinden biri olacak.

31 Mart’ta elde edilen seçim başarısı ile nüfusun yüzde 65’inin, Türkiye ekonomisinin ise yüzde 80’inin bulunduğu belediyeleri yönetme hakkı kazanan CHP, “Olası bir erken seçimde, belediyelerin hiçbir etkisi olmayacak” düşüncesiyle erken seçim talep etmeyecek. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, Mart 2019’da kazanılan belediyelerin sosyal belediyecilik uygulamaları tüm CHP’li belediyelere yaygınlaştırılacak. CHP öte yandan, belediyelerine yönelik Tasarruf Genelgesi yayımlayacak. Açlığı ve yoksulluğu azaltıcı hizmetler ile “Halkın CHP’ye güven duyması” sağlanacak. Erken seçim olması halinde CHP’nin tek başına iktidarı kazanmasının zor olduğunu değerlendiren CHP, “Belediyelerimizin hizmetleri, zamanında gerçekleştirilecek bir genel seçimde iktidarın anahtarı olacak” değerlendirmesi ile hareket edecek.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar