Güçlü anlatımı, insanı merkeze alan yalın çizgileri ve doğrudan tanıklıklardan beslenen grafik romanlarıyla dünya çapında geniş bir okur kitlesi edinen Fransız çizer Fabien Toulmé, Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin davetlisi olarak yeniden İstanbul’a geliyor. 25-27 Eylül tarihleri arasında Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirilecek Kadıköy Çizgi Festivali kapsamında İstanbullu kitapseverlerle buluşacak olan Toulmé; imza günleri, canlı çizim performansı ve özel bir söyleşiyle festival programında yer alacak.
Özellikle Türkçe baskıları Desen Yayınları etiketiyle yayımlanan ve geniş yankı uyandıran Hakim’in Yolculuğu serisiyle tanınan usta çizer; göçmenlik, sürgün, toplumsal adalet ve kişisel dönüşüm gibi evrensel temaları ele aldığı külliyatını okurlarıyla yüz yüze değerlendirecek.
"Yolun sonunda bir ev var mı?" başlıklı özel söyleşi
Kadıköy Çizgi Festivali’nin Yoğurtçu Parkı’ndaki açık alanında kitapseverlerle buluşacak olan Toulmé’nin programı iki güne yayılıyor. Festivalin ikinci günü olan 26 Eylül Cumartesi günü saat 16.30’da, editör ve çevirmen Ömer Şentürk’ün moderatörlüğünde "Yolun Sonunda Bir Ev Var mı? Fabien Toulmé'nin Eserlerinde Konukseverlik, Sürgün ve Hafıza" başlıklı söyleşi düzenlenecek. Oturumda, sanatçının eserlerindeki mekân, aidiyet ve "ev" kavramları derinlemesine masaya yatırılacak.
Kadıköy Çizgi Festivali kapsamındaki Fabien Toulmé etkinlik programı şu şekilde belirlendi:
26 Eylül 2026 Cumartesi
-
14.00 - 16.00: İmza Günü
-
16.30 - 17.30: Söyleşi: Fabien Toulmé & Ömer Şentürk ("Yolun Sonunda Bir Ev Var mı?")
27 Eylül 2026 Pazar
-
14.00 - 15.00: Canlı Çizim Etkinliği
-
15.30 - 17.30: İmza Günü




