ANKARA - Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) geleceğin ressamlarını keşfe çıktı.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇODAM Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE), Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TOBB ETÜ iş birliği ile 7 Kasım'da yapılan Yetenek Tespit Sınavı ile çocuklar, yeteneklerini fark etme imkanı yakaladı.

İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınavın içeriği ‘’Verilen bir konunun hayalden çalışılması’’ olurken Ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınavın içeriği ise ‘’Hazırlanan kompozisyondan çizim’’ ve "Resim Yetenek Tespit Sınavı" olarak belirlendi. Sınav sonuçlarını TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya BÖLÜKOĞLU, TOBB Üniversitesi konuk Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Bünyamin BALAMİR, Resim Öğretmenleri Bilge ALİ USTA ve Seçil DUYMAZ'dan oluşan jüri değerlendirdi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen, ilginin yoğun olduğu ve katılan çocukların yeteneklerini sergilemek için yoğun çaba sarf ettiği Resim Yetenek Tespitine 3. ve 4. Sınıflardan 133, 6. ve 7. Sınıflardan ise 117, toplamda ise 250 öğrenci katıldı.

Katılan her öğrenciye "Katılım Belgesi" verilirken ayrıca sınav sonucunda belirlenen her kategoriden en yüksek puanı alan öğrenciye tuval, şövale ve kitap hediye edildi. Sınav sonunda resme yeteneği olanlar için Çocuk Danışma Merkezi ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği iş birliği ile ileri resim atölyesi kurulacak.

Editör: TE Bilisim