Kızıl Goncaları dizisinin yayın tarihi belli oldu Kızıl Goncaları dizisinin yayın tarihi belli oldu

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Şefi Cemi’i Can Deliorman, şeflik kariyerinde büyük bir başarı yaşadı. Deliorman, dünyaca ünlü St. Petersburg Mariinsky Orkestrasının düzenli konuk şefi oldu. Deliorman, dünyanın en seçkin opera-bale ve senfonik topluluklarından biri olarak bilinen St. Petersburg Devlet Akademik Mariinsky Tiyatrosunu konuk sıfatıyla düzenli olarak yönetecek. Bu unvanı kazanan lk Türk orkestra şefi olan Deliorman, Mariinsky'de şeflik yapacak.

Mariinsky Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Serguey Bannikov tarafından duyurulan resmi açıklamada, bu işbirliğinin iki ülke arasındaki kültürel alışveriş ortamını zenginleştireceği, iki ulusu birbirine yaklaştıracağı belirtildi. St. Petersburg Mariinsky Orkestrası'nı günümüze taşıyan efsanevi orkestra şefi Valery Gergiev’in, geçtiğimiz Aralık ayı başında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından ülkenin Mariinsky ile birlikte en önemli iki sanat müziği kurumundan biri olan Moskova Bolşoy Tiyatrosunun da genel sanat yönetmenliği görevine getirildiği bildirilmişti.

Can Deliorman

Şef Cemi’i Can Deliorman hakkında, Gergiev’in St. Petersburg’da bırakacağı boşluğu önemli ölçüde dolduracağı yönünde değerlendirmeler yapılmıştı. Efsane şef Valery Gergiev yönetimindeki Mariinsky Orkestrası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafıdan yapılan davetle, 2023 yılının Ekim ayında CSO Ada Ankara ve İstanbul AKM’de konserler vermişti. CSO’nun şefi Deliorman’ın Mariinsky’yi yönetmek üzere davet edilmesi ile Türkiye Rusya arasındaki kültür alışverişinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi