Tunceli’de 2020 yılından bu yana kayıp olan ve cinayete kurban gittiği kesinleşen Gülistan Doku soruşturmasında, eski Vali Tuncay Sonel dahil 12 kişinin tutuklanmasıyla başlayan yeni süreçte çarpıcı bir gelişme yaşandı. AK Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, Trabzon’da yerel medyaya yaptığı açıklamada dosyadaki vahim iddialara değindi.
![]()
"Bir kızımızın katli söz konusu"
Soruşturmanın Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel’e uzandığı yönündeki bulguları değerlendiren Saral, yaşananların derin üzüntü verici olduğunu belirtti. Saral, şu ifadeleri kullandı:
"Kamuoyunda, medyada gördüğümüz olay bizi derinden sarstı. Umuyorum ki doğru değildir... Söylenenler, yaşananlar çok üzücü, çok acı verici. Ortada neticede bir kızımızın katli söz konusu. 6 yıl öncesinde olan bir olay. Maalesef bulgular bu cinayeti Valimiz Tuncay Bey'in oğlunun işlediğini işaret ediyor. Bu şekilde bir eski valinin de oğlunun bu cinayete isminin işaret ediliyor olması... O yöne doğru sorgulamalar, yeniden dosyada bazı insanların sorgulanması... İfadeleri alındıktan sonra çok net bir şekilde ortaya konulacak."
"Babamızın oğlu olsa adaletten kaçamaz"
Oktay Saral, Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğü titiz çalışmaya destek vererek, devletin en üst kademesinde dahi olsa suçluların hesap vereceğini vurguladı. "Adaletin kestiği parmak acımaz" diyen Saral, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Adalet Bakanlığımız doğru olanı yapıyor. Kim olursa olsun, devletin en üst kademesindeki kim varsa... Göstergeler, bulgular onu ortaya koyuyorsa kim olursa olsun adaletten kaçamaz. İnşallah umuyoruz ki öyle olmamıştır ama eğer böyle bir şey varsa, adalet ne diyorsa, o babamızın da oğlu olsa, kimin oğlu olursa olsun eğer böyle bir cinayet işlenmişse... Bu maşeri vicdanı ciddi şekilde rahatsız eder. Kim olursa olsun o babanın da, o yetkilinin de oğlunun adalete teslim edilmesi lazım."




